RPC köper USA-företag som ska ingå i Superfos-divisionen

PUBLICERAD: 9 februari 2017
UPPDATERAD: 25 januari

”Förvärvet innebär en unik möjlighet att ytterligare öka vår geografiska närvaro i USA”|säger RPC Groups VD Pim Vervaat. (Bild RPC).

Brittiska plastförpackningskoncernen RPC ökar sin närvaro i USA genom förvärv av Michigan-baserade Letica Corp. Företaget, som tillverkar formsprutade och varmformade plast- och pappersprodukter inom livsmedel, food service, m fl., ska ingå i RPC:s dansk-brittiska Superfos-division.
Förvärvet av Letica innebär att RPC Group fortsätter den ”uppköpsfest” som man inledde i fjol – bara sedan slutet av september har RPC nu gjort uppköpserbjudanden på sex olika företag.

Affären med Letica värderas till 640 miljoner US-dollar (ca 5,7 miljarder kronor) och inkluderar 13 tillverkningsanläggningar och 1.750 anställda runt om i USA. Sedan tidigare har RPC fem produktionsenheter i USA.

Letica Corp., som har huvudsäte i Rochester, Michigan, kommer att operera som ett fristående företag inom RPC:s dansk-brittiska division RPC Superfos. Letica omsätter 450 miljoner dollar och uppvisade senaste verksamhetsåret ett justerat resultat på 57 miljoner dollar.
Uppgörelsen med Letica innebär att RPC Group i ett första skede betalar 490 miljoner dollar till Leticas aktieägare och förbinder sig att betala ytterligare upp till 150 miljoner dollar, baserat på Leticas framtida resultat.

”Förvärvet av Letica innebär en unik möjlighet att ytterligare öka RPC:s geografiska närvaro på den attraktiva nordamerikanska marknaden. Vi är mycket glada över att kunna få denna plattform, som kommer att stödja vår fortsatta tillväxt i USA”, säger RPC Groups VD Pim Vervaat i en kommentar.

 

 

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Nordic Paper får tillstånd för utökad produktion i Bäckhammar

Mark- och miljödomstolen i Vänersborg har i slutet av januari gett tillstånd för utökad produktion vid Nordic Papers anläggning i Bäckhammar.
Matvaror i papper_51

Högre krav på livsmedelssäkerhet gynnar Mobergs Produktkontroll

Mobergs Produktkontroll är en av de ledande leverantörerna av kontrollutrustning för livsmedelsindustrin och andra områden. Kraven på säkerhet ökar vilket tydligt gynnar företaget.
Fredrik2

Bra tryck i förpackningssektorn hos Heidelberg

Av Heidelbergs kvartalsrapport för det tredje kvartalet framgår det att koncernen utvecklas bra. Extra bra går det för pressar till förpackningssektorn.
03_Ludwin_Monz

Tetra Pak startar banbrytande forskning

Tetra Pak initierar i dag det man kallar en banbrytande forskning med hjälp av Max IV för att bättre förstå fibermaterialens nanostruktur.
coca cola