RPC köper USA-företag som ska ingå i Superfos-divisionen

PUBLICERAD: 9 februari 2017
UPPDATERAD: 25 januari

”Förvärvet innebär en unik möjlighet att ytterligare öka vår geografiska närvaro i USA”|säger RPC Groups VD Pim Vervaat. (Bild RPC).

Brittiska plastförpackningskoncernen RPC ökar sin närvaro i USA genom förvärv av Michigan-baserade Letica Corp. Företaget, som tillverkar formsprutade och varmformade plast- och pappersprodukter inom livsmedel, food service, m fl., ska ingå i RPC:s dansk-brittiska Superfos-division.
Förvärvet av Letica innebär att RPC Group fortsätter den ”uppköpsfest” som man inledde i fjol – bara sedan slutet av september har RPC nu gjort uppköpserbjudanden på sex olika företag.

Affären med Letica värderas till 640 miljoner US-dollar (ca 5,7 miljarder kronor) och inkluderar 13 tillverkningsanläggningar och 1.750 anställda runt om i USA. Sedan tidigare har RPC fem produktionsenheter i USA.

Letica Corp., som har huvudsäte i Rochester, Michigan, kommer att operera som ett fristående företag inom RPC:s dansk-brittiska division RPC Superfos. Letica omsätter 450 miljoner dollar och uppvisade senaste verksamhetsåret ett justerat resultat på 57 miljoner dollar.
Uppgörelsen med Letica innebär att RPC Group i ett första skede betalar 490 miljoner dollar till Leticas aktieägare och förbinder sig att betala ytterligare upp till 150 miljoner dollar, baserat på Leticas framtida resultat.

”Förvärvet av Letica innebär en unik möjlighet att ytterligare öka RPC:s geografiska närvaro på den attraktiva nordamerikanska marknaden. Vi är mycket glada över att kunna få denna plattform, som kommer att stödja vår fortsatta tillväxt i USA”, säger RPC Groups VD Pim Vervaat i en kommentar.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax