RPC köper USA-företag som ska ingå i Superfos-divisionen

PUBLICERAD: 9 februari 2017
UPPDATERAD: 25 januari

”Förvärvet innebär en unik möjlighet att ytterligare öka vår geografiska närvaro i USA”|säger RPC Groups VD Pim Vervaat. (Bild RPC).

Brittiska plastförpackningskoncernen RPC ökar sin närvaro i USA genom förvärv av Michigan-baserade Letica Corp. Företaget, som tillverkar formsprutade och varmformade plast- och pappersprodukter inom livsmedel, food service, m fl., ska ingå i RPC:s dansk-brittiska Superfos-division.
Förvärvet av Letica innebär att RPC Group fortsätter den ”uppköpsfest” som man inledde i fjol – bara sedan slutet av september har RPC nu gjort uppköpserbjudanden på sex olika företag.

Affären med Letica värderas till 640 miljoner US-dollar (ca 5,7 miljarder kronor) och inkluderar 13 tillverkningsanläggningar och 1.750 anställda runt om i USA. Sedan tidigare har RPC fem produktionsenheter i USA.

Letica Corp., som har huvudsäte i Rochester, Michigan, kommer att operera som ett fristående företag inom RPC:s dansk-brittiska division RPC Superfos. Letica omsätter 450 miljoner dollar och uppvisade senaste verksamhetsåret ett justerat resultat på 57 miljoner dollar.
Uppgörelsen med Letica innebär att RPC Group i ett första skede betalar 490 miljoner dollar till Leticas aktieägare och förbinder sig att betala ytterligare upp till 150 miljoner dollar, baserat på Leticas framtida resultat.

”Förvärvet av Letica innebär en unik möjlighet att ytterligare öka RPC:s geografiska närvaro på den attraktiva nordamerikanska marknaden. Vi är mycket glada över att kunna få denna plattform, som kommer att stödja vår fortsatta tillväxt i USA”, säger RPC Groups VD Pim Vervaat i en kommentar.

 

 

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx

EU vägleder kring bioplast i ramdokument

I ett ramdokument reder EU-kommissionen ut begreppen kring biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar plast, och ger vägledning kring när och hur de ska användas
kompost