Rottneros vinner pris för bästa årsredovisning!

PUBLICERAD: 25 november 2015
UPPDATERAD: 25 januari

”Utmärkelsen är en kvalitetsmärkning

Vinden tycks verkligen ha vänt för Rottneros-koncernen. Förutom väsentligt förbättrad ekonomi och framgångsrika och lyckade produktutvecklingar och –satsningar, har man nu också fått pris för bästa årsredovisning!
Det är NASDAQ, branchorganisationen för revisorer FAR, Sveriges Finansanalytikers Förening, och Sveriges Kommunikatörer som varje år bedömer kvaliteten på svenska företags årsredovisningar och som nu tilldelat Rottneros priset för bästa årsredovisning 2014 i kategorin Small Cap.

Priset för ”Bästa redovisning” har delats ut sedan 1965 och i år tävlade över 200 börsnoterade bolag med sina årsredovisningar.

Juryns motivering till att ge priset i kategorin ”Small Cap” till Rottneros lyder: ”Rottneros har kortfattade och välskrivna texter, relevanta bildval och diagram liksom pedagogiska illustrationer. En årsredovisning som skulle klara sig mycket väl i klasserna för större bolag”.

”Utmärkelsen är en tydlig kvalitetsmärkning av vår årsredovisning, som vi såklart är mycket stolta över. Vi driver ett förbättringsprogram inom Rottneroskoncernen, där en del i detta har varit att utveckla vår externa kommunikation. Priset kan ses som ett kvitto på att våra ansträngningar gett resultat”, säger Krister Lindgren, CFO på Rottneros.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax