Rottneros rekryterar och satsar på förpackningar och innovation

PUBLICERAD: 29 maj 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Jens Hallendorff tillträder den 1 juni som platschef för Rottneros Packaging i Sunne. (Bild Rottneros)|Arvid Svanborg blir ny inköpsdirektör i Rottneros-koncernen.. (Bild LinkedIn)

Rottneros meddelar att man rekryterat en ny inköpsdirektör i koncernen och en ny platschef för Rottneros Packaging i Sunne. Förändringarna i koncernledningen görs för att framöver säkra generationsväxlingen inom inköp samt fokusera mera på satsningarna inom Packaging och Innovation.

Den 1 juni kommer Jens Hallendorff tillträda som platschef för Rottneros Packaging i Sunne och ingå i koncernledningen. Han kommer närmast från rollen som säljchef för högutbytesmassor inom Rottneros AB.

”Jens uppgift blir att leda utvecklingen av Packaging i nästa fas i och med att vi fördubblat vår produktionskapacitet. Med en bakgrund från AssiDomän, Stora Enso, Södra Cell och BillerudKorsnäs där han har jobbat med produktion, teknisk kundtjänst, produktutveckling och nu senast hos Rottneros med försäljning, är han den perfekta kandidaten för att leda Rottneros Packaging från projekt till verksamhet”, säger Rottneros VD och koncernchef Lennart Eberleh.

Nils Hauri, som är ansvarig för Innovation och strategiska projekt och som också varit platschef för Rottneros Packaging, kommer framöver att helt fokusera helt på innovation och strategiska projekt.

————————————————

Arvid Svanborg blir ny inköpsdirektör i Rottneros-koncernen.. (Bild LinkedIn)

Till ny inköpsdirektör i koncernen och med tillträde senast 1 november 2020 har Rottneros rekryterat Arvid Svanborg.

Rottneros skriver i sitt pressmeddelande att utnämningen av Arvid Svanborg är resultatet av en grundlig rekryteringsprocess. Den nuvarande inköpsdirektören Ingemar Eliasson har aviserat att han vill gå i pension i början av 2021, i samband med att han fyller 65 år.

Arvid Svanborg, som kommer att ingå i Rottneros koncernledning, kommer närmast från befattningen som VD för Västkustens Skog AB. Dessförinnan har han varit virkeschef inom BillerudKorsnäs, jobbat med råvarufrågor för IKEA i Asien samt varit anställd på Mellanskog.

”Jag är mycket glad att vi lyckats rekrytera Arvid till Rottneros. Han har en bred och gedigen bakgrund inom försörjningsfrågor i massa- och pappersindustrin samt relaterade verksamheter”, säger Lennart Eberleh.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x