Rottneros Q3: Minskad omsättning men något ökade leveransvolymer

PUBLICERAD: 9 november 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Rottneros VD och koncernchef Lennart Eberleh tillträdde den 1 september i år. (Bild BillerudKorsnäs)

Nettoomsättningen för Rottneros AB under årets tredje kvartal blev 444 miljoner kronor, vilket var något mindre än motsvarande kvartal i fjol (455 miljoner). Resultat efter finansiella poster för tredje kvartalet uppgick till 45 miljoner kronor (80 miljoner 2015) och resultatet per aktie blev 0,23 kronor (0,41 kronor).
Från delårsrapporten kan också noteras att leveransvolymerna för tredje kvartalet ökade med en procent jämfört med tredje kvartalet 2015 och med tre procent jämfört med andra kvartalet 2016.

Under årets tredje kvartal blev det också klart att Rottneros leder det nya EU-­projektet PULPACKTION för helt biobaserade förpackningar. (Läs HÄR).

Noterbart är också att Rottneros fick en ny VD och koncernchef under tredje kvartalet i och med att Lennart Eberleh, f.d. BillerudKorsnäs, tillträdde den 1 september, och i samband därmed utsågs den 9 september avgående VD och koncernchef Per Lundeen till ny styrelseordförande i Rottneros.

”Jag är stolt över att ha tillträtt som VD och koncernchef för ett så välskött bolag som Rottneros. Jag har förmånen att leda Rottneros på den redan inslagna vägen med Agenda 500 som ledstjärna för den
industriella utvecklingen. Vi ska ta med oss det som har startats, slutföra det som har påbörjats och
fortsätta utveckla Rottneroskoncernen ytterligare”, skriver Lennart Eberleh i sin kommentar till delårsrapporten, där han också konstaterar att Rottneros är väl rustat för en produktionsutveckling.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning