Rottneros Q3: Minskad omsättning men något ökade leveransvolymer

PUBLICERAD: 9 november 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Rottneros VD och koncernchef Lennart Eberleh tillträdde den 1 september i år. (Bild BillerudKorsnäs)

Nettoomsättningen för Rottneros AB under årets tredje kvartal blev 444 miljoner kronor, vilket var något mindre än motsvarande kvartal i fjol (455 miljoner). Resultat efter finansiella poster för tredje kvartalet uppgick till 45 miljoner kronor (80 miljoner 2015) och resultatet per aktie blev 0,23 kronor (0,41 kronor).
Från delårsrapporten kan också noteras att leveransvolymerna för tredje kvartalet ökade med en procent jämfört med tredje kvartalet 2015 och med tre procent jämfört med andra kvartalet 2016.

Under årets tredje kvartal blev det också klart att Rottneros leder det nya EU-­projektet PULPACKTION för helt biobaserade förpackningar. (Läs HÄR).

Noterbart är också att Rottneros fick en ny VD och koncernchef under tredje kvartalet i och med att Lennart Eberleh, f.d. BillerudKorsnäs, tillträdde den 1 september, och i samband därmed utsågs den 9 september avgående VD och koncernchef Per Lundeen till ny styrelseordförande i Rottneros.

”Jag är stolt över att ha tillträtt som VD och koncernchef för ett så välskött bolag som Rottneros. Jag har förmånen att leda Rottneros på den redan inslagna vägen med Agenda 500 som ledstjärna för den
industriella utvecklingen. Vi ska ta med oss det som har startats, slutföra det som har påbörjats och
fortsätta utveckla Rottneroskoncernen ytterligare”, skriver Lennart Eberleh i sin kommentar till delårsrapporten, där han också konstaterar att Rottneros är väl rustat för en produktionsutveckling.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x