Rottneros Q2: höjd omsättning och nytt produktionsrekord

PUBLICERAD: 15 augusti 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Vid Rottneros Bruk noterades återigen ett nytt produktionsrekord under årets andra kvartal.|”Det finns en god efterfrågan på marknaden för hållbara förpackningslösningar”

Under årets andra kvartal ökade Rottneros AB nettoomsättningen med 14 procent till 472 miljoner kronor (413 miljoner kr Q2 2016). Det framgår av bolagets redovisning för perioden januari – juni 2017.
Både produktionsvolymer och leveransvolymer ökade jämfört med motsvarande kvartal i fjol och vid Rottneros Bruk noterades återigen ett nytt kvartalsproduktionsrekord.

Resultat efter finansiella poster för andra kvartalet uppgick till 62 miljoner kronor, jämfört med 56 miljoner motsvarande period i fjol. Halvårsresultatet minskade dock något jämfört med första halvåret 2016 – från 125 miljoner kronor till 118 miljoner kronor.

”Det här blev ytterligare ett kvartal med en produktion över hundra tusen ton”, skriver VD Lennart Eberleh i sina kommentarer till halvårsbokslutet.

I rapporten konstaterar Lennart Eberleh också att Rottneros nystartade utvecklingsområde Rottneros Packaging nu närmar sig byggstart av den tillverkningslinjeför biobaserade livsmedelstråg, som ska byggas vid Rottneros anläggning i Sunne och som vi tidigare skrivit om (läs HÄR).

”Det finns en god efterfrågan på marknaden för hållbara förpackningslösningar och vi ser positivt på utvecklingspotentialen i detta nya segment”, skriver Lennart Eberleh.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium