Rottneros Bruks nya platschef kommer från BillerudKorsnäs

PUBLICERAD: 10 augusti 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Från årsskiftet blir Sofia Hidén ny platschef för Rottneros Bruk i Sunne. (Bild pressbild)|Peter Sävelin är operativ chef i Rottneros-koncernen.|Rottneros Bruk och Sunne ligger i vackra Fryksdalen i Värmland. (Bild Rottneros)

Rottneros Bruk i värmländska Sunne får en ny platschef vid årsskiftet. Hon heter Sofia Hidén och kommer närmast från BillerudKorsnäs.

Rottneros Bruk och Sunne ligger i vackra Fryksdalen i Värmland. (Bild Rottneros)

Rottneros skriver i ett pressmeddelande att Sofia Hidén har lång erfarenhet från ledande positioner inom skogsindustrin, med fokus på utvecklingsarbete och hållbarhetsfrågor.

”Sofia Hidén har en profil som passar perfekt för det skede Rottneros Bruk befinner sig och för vår framtida utveckling. Koncernen har gjort stora miljöförbättrande investeringar för att utveckla tillverkningen av CTMP-massa och Sofia är en duktig ledare med vana att leda i förändring”, säger Rottneros-koncernens operativa chef Peter Sävelin.

Peter Sävelin är operativ chef i Rottneros-koncernen.

Sofia Hidén har efter flera år i Stockholm flyttat tillbaka hem till Värmland. Hennes rötter finns i Säffle, och sedan ett år tillbaka bor familjen i Sunne, där alltså från årsskiftet även Sofias arbetet kommer att finnas.

”Jag trivs med att jobba inom skogsindustrin, vi tillverkar hållbara produkter som efterfrågas och jag vill vara med och bidra till att Rottneros Bruk, med sin långa historia, fortsätter att vara en bra produktionsenhet i framtiden. Det känns spännande och roligt”, säger Sofia Hidén.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front