Rottneros Bruks nya platschef kommer från BillerudKorsnäs

PUBLICERAD: 10 augusti 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Från årsskiftet blir Sofia Hidén ny platschef för Rottneros Bruk i Sunne. (Bild pressbild)|Peter Sävelin är operativ chef i Rottneros-koncernen.|Rottneros Bruk och Sunne ligger i vackra Fryksdalen i Värmland. (Bild Rottneros)

Rottneros Bruk i värmländska Sunne får en ny platschef vid årsskiftet. Hon heter Sofia Hidén och kommer närmast från BillerudKorsnäs.

Rottneros Bruk och Sunne ligger i vackra Fryksdalen i Värmland. (Bild Rottneros)

Rottneros skriver i ett pressmeddelande att Sofia Hidén har lång erfarenhet från ledande positioner inom skogsindustrin, med fokus på utvecklingsarbete och hållbarhetsfrågor.

”Sofia Hidén har en profil som passar perfekt för det skede Rottneros Bruk befinner sig och för vår framtida utveckling. Koncernen har gjort stora miljöförbättrande investeringar för att utveckla tillverkningen av CTMP-massa och Sofia är en duktig ledare med vana att leda i förändring”, säger Rottneros-koncernens operativa chef Peter Sävelin.

Peter Sävelin är operativ chef i Rottneros-koncernen.

Sofia Hidén har efter flera år i Stockholm flyttat tillbaka hem till Värmland. Hennes rötter finns i Säffle, och sedan ett år tillbaka bor familjen i Sunne, där alltså från årsskiftet även Sofias arbetet kommer att finnas.

”Jag trivs med att jobba inom skogsindustrin, vi tillverkar hållbara produkter som efterfrågas och jag vill vara med och bidra till att Rottneros Bruk, med sin långa historia, fortsätter att vara en bra produktionsenhet i framtiden. Det känns spännande och roligt”, säger Sofia Hidén.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}