Rosa livsmedelsförpackningar till stöd för Bröstcancerfonden

PUBLICERAD: 4 september 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Scanfill och danska Plus Pack lanserar nu rosa livsmedelförpackningar som stöd för Bröstcancerfonden.

Ystasbaserade förpackningsmaterialtillverkaren Scanfill utökar nu sitt samarbete med danska Plus Pack genom att lansera rosa livsmedelsförpackningar i en gemensam satsning för att stödja Bröstcancerfonden.
Scanfill levererar årligen omkring 500 ton av sitt mineralbaserade förpackningsmaterial till Plus Pack.

”När vi fick en förfrågan från Plus Pack om ett samarbete för att stödja Bröstcancerfonden, så var vi självklart med på det. Nu kan Plus Packs kunder välja Scanfills förpackningsmaterial i rosa. Det blir visserligen en kostnadsökning för oss på Scanfill, men det bjuder vi på och våra kunder betalar inte mer för rosa förpackningar”, avslöjar Scanfills försäljningsansvarige Oscar Hugoson.
 
Förutom att mängder med rosa livmedelstråg och andra förpackningstyper nu kan stå fram i varuhusens hyllor och påminna om Bröstcancerfondens viktiga arbete, så har Plus Pack även lämnat ett bidrag på 100.000 danska kronor till fonden.

”Att på detta sätt kunna bidra till att sätta fokus på insamlingen till Bröstcancerfonden känns viktigt. Vi vet att ett stort antal kunder kommer att använda sig av denna möjlighet. Vi får se hur det totala utfallet blir efter september månad, men nog borde ett stort antal livsmedelsförpackningar i rosa ge alla konsumenter en påminnelse om insamlingen och positivt påverka oss att stödja Bröstcancerfonden”, menar Oscar Hugoson.

Scanfill, som är ett helägt dotterbolag till likaledes Ystadsbaserade Polykemi, utvecklar och erbjuder miljövänliga förpackningsmaterial, som består av 50 procent mineraler och hälften polymerer. Materialen kan användas för formning av exempelvis livsmedelstråg och andra förpackningstyper.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx