Roderick Nilsson blir CFO på utvecklingsföretaget PulPac

PUBLICERAD: 19 februari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Roderick Nilsson är nyanställd ekonomichef (CFO) hos PulPac AB i Göteborg. (Bild PulPac)

Göteborgsbaserade forsknings- och utvecklingsföretaget PulPac AB fortsätter sin globala kommersialisering och har som ett led i detta anställt Roderick Nilsson som ekonomichef (CFO).

PulPac skriver i ett pressmeddelande att Roderick Nilsson har en omfattande internationell, finansiell och kommersiell erfarenhet, senast som CFO på Divio Technologies AB, där han ansvarade för noteringen av företaget på Nasdaq First North Growth Market.

”PulPac leder övergången till pappersbaserade, hållbara förpackningar och jag kan inte tänka mig en mer spännande tid att ansluta än nu när bolaget skalar upp och kommersialiserar sin torrformningsteknik, som revolutionerar förpackningsindustrin Jag är väldigt glad över att vara en del av detta”, säger Roderick Nilsson i en kommentar.

”Roderick Nilsson är en viktig förstärkning”, säger PulPacs VD Linus Larsson. (Bild PulPac)

PulPacs teknik, som torrformar cellulosafibrer till hårda förpackningar och engångsprodukter, är unik och skiljer sig från de traditionella metoderna för att forma cellulosa. Den nya tekniken möjliggör en ersättning av engångsplast till ett lägre pris än vad som tidigare varit möjligt.

”Vi har ett unikt och kraftfullt erbjudande, som bygger på att skapa en hållbar men även mycket konkurrenskraftig affär för våra kunder – de stora globala varumärkena och konverterarna. Nu var helt rätt tid att bredda vårt team med en CFO-roll. Roderick Nilsson är med sin internationella och kommersiella profil en viktig förstärkning för att göra vårt erbjudande ännu tydligare och kraftfullare”, kommenterar PulPacs VD Linus Larsson.

Läs mer om PulPac HÄR och HÄR

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x