Robotkoncernen Fanuc uppför nordiskt huvudkontor i Malmö

PUBLICERAD: 6 maj 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Fanucs robotar och automationssystem används inom flera områden, bland annat i förpackningslinjer, vid pallettering, fordonsproduktion ,etc.|Cerold Andersson är VD för Fanuc Nordic.


Japanska robot- och automationskoncernen Fanuc expanderar på den nordiska marknaden. Nästa år öppnar man ett stort nordisk huvudkontor i Malmö.
Fanuc skriver i ett pressmeddelande att det nya huvudkontoret ger företaget större närvaro i den viktiga ”Greater Copenhagen”-regionen och ökar närheten till bolagets nyckelmarknader, samtidigt som det minskar ledtiderna för leverans och service.

”Det strategiska beslutet att uppför ett huvudkontor i Malmö gör att vi kan tillmötesgå alla framtida kundkrav inom fabriksautomatisering inom våra utvalda affärsområden. Dessutom kommer anläggningen att bli mer tillgänglig för kunder, som vill träffa en Fanuc-representant och vi kommer att kunna betjäna kunder bättre än vad vi för närvarande gör från våra befintliga lokaler”, säger Cerold Andersson, VD för Fanuc Nordic.

Det nya nordiska huvudkontoret i Malmö beräknas stå färdigt och öppna under fjärde kvartalet 2019. Anläggningen kommer att omfatta försäljnings- och servicefaciliteter, ett utvidgat showroom och evenemangsområde, lokaler för eftermontering, reservdelar, logistik, mm samt förbättrat träningscenter och en robotakademi.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish