”Robothand” med tre fingrar är perfekt till cylindriska föremål

PUBLICERAD: 2 mars 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Den kompakta trefingergriparen 3FG15, ingår i OnRobots sortiment av plug-and-produce-robotverktyg för cobotar. (Bild OnRobot)

Danska företaget OnRobot, som är en global ledare inom armsluts- och gripverktyg för robotar, har utvecklat en ”robothand” med tre fingrar, som är framtagen för precisionshantering av cylindriska produkter. Den kompakta trefingergriparen, som fått beteckningen 3FG15, ingår i OnRobots sortiment av plug-and-produce-robotverktyg för kollaborativa robotar, så kallade cobotar.

OnRobot skriver i ett pressmeddelande att det nya gripverktyget gör den tidigare så svårautomatiserade precisionshanteringen av cylindriska delar lätt att programmera och använda. Det innebär också ökad flexibilitet, eftersom griparen lätt kan konfigureras för ett brett spektrum av detaljstorlekar.

”Vår nya 3FG15-trefingergripare utvecklades som en reaktion på de befintliga pneumatiska trefingergriparna, vilka är både skrymmande och mindre flexibla”, säger OnRobots VD Enrico Krog Iversen.

OnRobot skriver att den nya griparen är idealisk för förpacknings- och palletteringstillämpningar, och att den är sömlöst kompatibel med alla större samarbetande eller lätta industrirobotarmar, tack vare OnRobots plattform One System Solution.

Trefingergriparen 3FG15 har en slaglängd från 20 mm till maximalt 150 mm och den klarar en nyttolast på 15 kg. Greppet kan vara formanpassat eller friktionsanpassat, vilket ger flexibilitet i varje tillämpning. Griparens utformning är speciellt utvecklad för uppgifter, som automatiskt centrerar arbetsstycken, vilket resulterar i ett starkt, stabilt grepp och exakt placering i maskinchuckar. Med en gripkraft från 10 N till 250 N konkurrerar 3FG15 med mycket mindre flexibla fingergripare.

N.B.: Vi har tidigare skrivit om OnRobots gripverktyg, som är inspirerade av geckoödlans klätterförmåga!
Läs HÄR!

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax