Robotföretaget KUKA Nordic har fått en ny chef för kundservice

PUBLICERAD: 27 september 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Emanuel Hauptmann är ny Manager Customer Service hos automations- och robotföretaget KUKA Nordic. (Bild KUKA Nordic)

Robotföretaget KUKA Nordic stärker sin organisation och tillsätter Emanuel Hauptmann som ny Manager Customer Service. Han efterträder Conny Olsson som går i pension efter nio år på KUKA.

Emanuel Hauptmann kommer att ingå i KUKA Nordics ledningsgrupp och han blir ansvarig för företagets eftermarknadsavdelning, som säljer och levererar tjänster i frågor som rör service, simulering, programmering samt utbildning. Han kommer närmast från en liknande tjänst på Volvo Bussar, där han även arbetade med utveckling av digitala kundlösningar.

”Våra digitala lösningar blir en allt större del av det totala tjänsteerbjudandet och vi ser att Emanuel, förutom ledaskap, kommer att bidra med stor erfarenhet kring digitala tjänster. Vi är glada att kunna hälsa Emanuel välkommen till oss. Han blir ett värdefullt tillskott för oss och våra kunder och en drivande kraft i vårt fortsatta utvecklingsarbete av customer serviceområdet, konstaterar Jonas Glimdén, VD för KUKA Nordic.

Som ett viktigt komplement till övriga kundtjänster introducerar KUKA allt fler digitala lösningar inom olika områden, till exempel molnbaserade system för övervakning av företags robotar globalt.

Globala automations- och robotkoncernen KUKA har en omsättning på cirka 3,5 miljarder euro (drygt 37 miljarder kronor) och cirka 14.200 anställda. Koncernen har huvudkontor i tyska Augsburg.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx