Robot som underlättar transport av tyngre förpackningsmaterial

PUBLICERAD: 3 december 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Med sin lastkapacitet på 250 kilo är LD-250 den starkaste medlemmen i Omrons LD-serie av mobilrobotar. (Bild Omron)

Japanska automationsföretaget Omron har lanserat en ny mobilrobot, som har en lastkapacitet på 250 kilo och som kan användas för intern transport av exempelvis tyngre och/eller skrymmande förpackningsmaterial, industrikomponenter, etc.

Den nya roboten har fått beteckningen LD-250 och är den starkaste medlemmen i företagets LD-serie av mobilrobotar. Med sin lastkapacitet på 250 kilo och en nästan dubbelt så stor lastyta kan LD-250 användas för att transportera större och tyngre produkter.

Med Omrons mjukvara Fleet Manager blir det möjligt att med ett enda system samtidigt köra flera mobila robotar med olika nyttolaster och på så sätt få ett flexibelt och optimerat autonomt materialtransportsystem. Genom trafikledning, batterikontroll och fordonsnavigering kan Fleet Manager styra upp till 100 mobila Omron-robotar med olika egenskaper och laster.

LD-250 kompletterar Omrons LD-serie av mobilrobotar, som hittills har bestått av LD-60 (nyttolast upp till 60 kg), LD-90 (nyttolast upp till 90 kg) och vagntransportmodellerna, som kan bära upp till 130 kg.

Omron skriver i ett pressmeddelande att med kompletteringen med LD-250 i LD-serien av mobilrobotar behöver kunder i ett brett spektrum av branscher, som exempelvis fordon, elektronik och livsmedel, inte längre sätta upp fast utrustning för intern materialtransport.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex