Roboten som skapar nya sätt att applicera etiketter

PUBLICERAD: 8 september 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Allen + All-Print lanserar roboten Robotman för effektivare etikettapplicering.|Robotman applicerar etiketten exakt där den ska vara.

Etikettföretaget Allen + All-Print lanserar roboten Robotman som gör etikettapplicering med Print & Apply enklare och mer flexibelt än tidigare.
Företaget skriver i ett pressmeddelande att Robotman ersätter många gamla metoder och skapar samtidigt  helt nya sätt att applicera etiketter. 

Ett enkelt gränssnitt gör att programmering och annan hantering med Robotman går snabbt och effektivt. Robotarmens rörelsemönster lärs in genom att man helt enkelt fysiskt ställer den i olika önskvärda positioner. Därmed är Robotman perfekt för produktionslinjer med varierande förpackningar. Omställningstider blir i princip obefintliga, något som i praktiken ökar såväl produktivitet som mångsidighet.

Att öka noggrannheten och minska omställningstider för att applicera en eller flera etiketter är några av fördelarna med Robotman. Den kan utföra flera olika placeringsuppgifter; runt hörn och cylindriska former är bara några av utmaningarna den klarar av. Och när till exempel flera etiketter/dubbletter ska fästas på en och samma förpackning,  applicerar Robotman dessa exakt på det ställe som den programmerats att göra.

”Robotman är en enkel och flexibel kundlösning för Print & Apply. Den enkla inlärningen av nya rörelsemönster gör integreringen snabb och okomplicerad”, säger Marcus Persson, försäljningschef på All-Print.

Robotarmens räckvidd kan ökas med en extra applikatorarm och uppnår då en radie av en meter.

Robotman kan variera sin position och med hjälp av kraftsensorer kan en installation med CE-certifiering göras utan skyddsbur.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Det våras för plastbärkassarna när skatten är på väg bort

Nyligen berättade Packnews om en ICA-butik som börjar sälja bärkassar av biomaterial och nu satsar Coop Sverige på bärkassar som till stor del består av återvunnet material. Den 1 november tas skatten bort på bärkassar.
coop-carrier-bag-trioworld

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor