Robotar från danska MIR kan förses med anpassade moduler

PUBLICERAD: 22 maj 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Danska MIR:s mobila enheter kan förses med olika anpassade toppmoduler för olika automatiserade tjänster.

Mobila robotar som kan jobba tillsammans öppnar helt nya områden för förbättringsarbete – både ur flödessynpunkt och ur långsiktig finansiella aspekter. Det finns idag olika koncept som arbetar tillsammans på spännande sätt. Mobila enheter från danska Mobile Industrial Robots (MIR) har ett öppet gränssnitt, vilket innebär att de kan monteras med anpassade toppmoduler helt efter kundkrav. 

Det finns grovt indelat fem olika sätt att dra nytta av mobila robotar – hyllenheter, transportband, automatiserad pallgaffel, robotarm och säkerhetsenheter. 

Mobila robotar kan användas med en toppmodul för transportband så att de kan transportera produkter mellan fasta transportband, ofta i helautomatiska lösningar. 

Mobila robotar har robotarmar som kan användas vid tillverkning och i lagerlogistik där plock och andra repetitiva moment kan automatiseras. Den kan också plocka detaljer från olika platser och leverera i ett leveransområde. Både mobila robotar och robotarmar samverkar och kan arbeta tillsammans med människor utan extra säkerhetsåtgärder. 

Inom logistik kan man se mobila robotar som bogserar en pall på en pallgaffel. Den mobila roboten kan lokalisera pallgaffeln och transportera den till sin destination helt autonomt, vilket på ett kostnadseffektivt sätt spar tid och manuell hantering. 

Säkerhetsenheter kan transportera konfidentiella artiklar, där de mobila robotarna kan kommunicera med dörrar och hissar. 

Hyllenheter kan användas för att transportera halvfärdiga eller helt färdiga produkter mellan tillverkningsstationer, tillverkning/ lager och/eller vid lagerlogistik. Hyllenheter används ofta i halvautomatiska installationer. De kan också användas med en lyftmodul, så att roboten kan plocka upp och lasta hela hjulförsedda hyllor.
 

Text Katarina Elner-Haglund, redaktör
maskinnyheter nord emballage

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}