Robert Dackeskog utsedd till VD och koncernchef för Duni Group

PUBLICERAD: 3 augusti 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Robert Dackeskog återvänder till Duni Group som ny VD och koncernchef efter en kort sejour som VD för tandvårdsgrossisten Unident AB. (Bild Duni)

Robert Dackeskog, som för närvarande är VD för tandvårdsgrossisten Unident AB, har utsetts till ny VD och koncernchef för Malmöbaserade Duni Group. Han tillträder senast den 1 februari 2021.

Robert Dackeskog, som är född 1951, har tidigare under åren 2012 och 2019 arbetat inom Duni-koncernen, bland annat som chef för affärsområdena Consumer och Table Top. Han lämnade koncernen i fjol för VD-posten hos Unident. Nu återvänder alltså Robert Dackeskog till Duni, där han efterträder förre VD:n Johan Sundelin, som efter tre år på posten hastigt fick lämna bolaget i mitten juli i år.

Duni skriver i ett pressmeddelande att Robert Dackeskog har gedigen erfarenhet, både nationellt och internationellt, av olika typer av snabbrörliga konsumentprodukter till såväl den professionella marknaden som till slutkonsumenter.

Innan sin tid på Duni Group hade Robert ledande befattningar inom Findus-koncernen.

”Roberts långa och gedigna erfarenhet av såväl bolaget som tidigare uppdrag i kombination med hans bevisade ledarskapsförmåga passar väl ihop med koncernens framtida behov. Vi ser fram emot att utveckla koncernen ihop med Robert under de kommande åren”, säger Thomas Gustafsson, Duni-styrelsens ordförande.

Fram till Roberts tillträde som ny VD och koncernchef fungerar Mats Lindroth, vice VD och CFO, som tillförordnad VD inom Duni-gruppen.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432