Riskkapitalbolaget CVC vill sälja ÅR Packaging Group

PUBLICERAD: 21 oktober 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Exempel på förpackningsprodukter som produceras och levereras av bolagen i koncernen ÅR Packaging Group.

Förpackningskoncernen ÅR Packaging Group, med huvudsäte i Lund, är till försäljning, enligt Dagens Industri. Säljare är riskkapitalbolaget CVC Captial Partners, som köpte ÅR Packaging Group av Ahlstrom Capital och Accent Equity för drygt två år sedan.

ÅR Packaging, som bildades 2011 genom en fusion mellan ÅR Carton och Flextrus, är ett av Europas ledande förpackningsföretag och har redovisat starka resultat de senaste åren. Företaget har drygt 3.000 anställda och 18 enheter i tio länder. Omsättningen i fjol hamnade på över sex miljarder kronor. VD och koncernchef är Harald Schultz.

Enligt Dagens Industri har ägaren CVC Capital Partners nu tagit hjälp av en svensk och en internationell investmentbank för att hitta en köpare till ÅR Packaging Group. Trolig köpare är antingen ett annat riskkapitalbolag eller en större industriell aktör. Enligt DI kan även en börsnotering vara ett alternativ till en försäljning.

Förutom ÅR Carton och Flextrus ingår även bolagen CC Pack, SP Containers och Mediaköket i koncernen ÅR Packaging Group. De olika koncernbolagen tillverkar kartong- och flexibla förpackningar till i första hand livsmedelsindustrin. Helsingborgsbaserade Mediaköket, som köptes för två år sedan, producerar avancerade digitala lösningar och digitaltryck inom flexibla förpackningar.

Historiskt sett går ÅR Packagings anor tillbaks ända till 1929 och bildandet av företaget Åkerlund & Rausing (därav bokstavskombinationen ÅR i namnet). Ett annat välbekant företag som blev resultatet av Åkerlund & Rausing är Tetra Pak

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x