Riksdagsledamöter i webbmöte med Nordisk Bioplastförening

PUBLICERAD: 18 november 2020
UPPDATERAD: 25 januari

På grund av den rådande pandemin fick Nordisk Bioplastförenings information om bioplaster genomföras som ett webbmöte.|De två moderata riksdagsledamöterna Jessica Rosencrantz (t.v) och Marlene Lund Kopparklint (t.h.) informerades om bioplaster och möjligheterna med plastmaterial från förnybara råvaror. (Bilder Riksdagen)

Nordisk Bioplastförening, som har som en av sina uppgifter att jobba med informationsverksamhet mot beslutsfattarna, genomförde nyligen ett webbaserat möte med några svenska riksdagsledamöter för att informera om bioplaster.

”Bioplast är ett effektivt verktyg i stegen mot ett fossilfritt samhälle. Behovet av information är dock stort och inte minst viktigt är det att beslutsfattarna är uppdaterade och förstår möjligheterna med plastmaterial från förnybara råvaror”, skriver Nordisk Bioplastförening.

De två moderata riksdagsledamöterna Jessica Rosencrantz (t.v) och Marlene Lund Kopparklint (t.h.) informerades om bioplaster och möjligheterna med plastmaterial från förnybara råvaror. (Bilder Riksdagen)

De aktuella riksdagsledamöterna var Jessica Rosencrantz, miljö- och klimatpolitisk talesperson för Moderaterna samt andre vice ordförande i Miljö- och jordbruksutskottet, och Marlene Lund Kopparklint, också Moderaterna. I mötet deltog även de två riksdagsledamöternas partikolleger Eric Almqvist och John Bergsten.

”Det ideala hade varit att kunna vara på plats fysiskt för ett möte, men i rådande pandemiläge var det inte möjligt”, säger Hans Friedsam, som är ordförande i Nordisk Bioplastförening.

Avsikten med mötet var att ge en snabb information om Nordisk Bioplastförening plus att berätta om bioplaster utan att krångla till det. Med på mötet från föreningens sida var Hans Friedsam, Bo Wallteg, nord emballage/Packnews, Bjarne Högström, Polymerfront och David Karlsson, Mondi. Samtliga från föreningens styrelse.

Bjarne Högström gav den övergripande presentationen, som följdes av en frågestund. Det framgick klart att informationsbehovet är stort, men också att intresset för bioplastmaterialen är det.

Nordisk Bioplastförening skriver att med detta möte lades grunden för en fortsatt dialog med Jessica Rosencrantz och hennes kolleger. Avsikten från föreningens sida är att få till möten även med de andra politiska partierna.

”I Sveriges strävan mot ett fossilfritt land år 2040 har bioplaster en viktig roll att spela”, betonar Nordisk Bioplastförening.

Text Bo Wallteg

N.B.: Läs mer om bioplaster och Nordisk Bioplastförening HÄR!

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx