Rexam 2014: ”Bra resultat under svåra förhållanden"

PUBLICERAD: 18 februari 2015
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi levererade ett bra resultat

”Under ett svårt år levererade vi ett bra resultat. Det har varit en stor laginsats att kämpa mot aldrig tidigare skådade kostnadsökningar på metall kombinerat med valutaförluster och prispress.” Det säger Rexams VD Graham Chipchase i sin kommentar till bolagets årsbokslut som nu presenterats.

Av bokslutsrapporten framgår att Rexams vinst före skatt steg från 339 miljoner pund år 2013 till 343 miljoner pund i fjol. Omsättningen minskade dock något från 3,943 miljarder pund till 3,832 miljarder pund.

Under fjolåret sålde Rexam av de sista delarna av sina icke-dryckesburksrelaterade verksamheter, vilket återspeglar sig i den totala vinsten för året, som steg från 95 miljoner pund år 2013 till 357 miljoner pund i fjol.

”Viktiga steg har vidtagits för att stärka vår strategiska position, så att vi bättra kan betjäna våra kunder, och vi är nu en 100-procentigt fokuserad dryckesburkstillverkare”, kommenterar Graham Chipchase.

När det gäller  den uppmärksammade nyheten att konkurrenten, metallförpackningsjätten Ball Corporation, vill köpa Rexam, har de båda företagen nu i ett gemensamt pressmeddelande offentliggjort den ekonomiska innebörden i Balls bud. Se annan artikel i dag!

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax