Reumatikerförbundet godkänner alla Ecoleans förpackningar

PUBLICERAD: 3 maj 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Ecoleans förpackningar – inklusive de med förslutningslösningen SnapQuick (bilden) – har godkänts av svenska Reumatikerförbundet.|Ecolean får nu förse sina förpackningar med Reumatikerförbundets godkännandesymbol.
|”Förpackningar som är funktionella och enkla att använda för personer med nedsatt handfunktion, är lämpliga för alla användare”, menar Reumatikerförbundets VD Lotta Håkansson.

Svenska Reumatikerförbundet har testat och godkänt alla förpackningsmodeller, som tillverkas av Helsingborgbaserade Ecolean AB. Reumatikerförbundet betecknar förpackningarna som lätta att öppna och lätta att hantera för personer med nedsatt handfunktion – och därmed för alla personer. Testerna omfattar samtliga Ecoleans lättviktsförpackningar, inklusive de som använder sugrör och de som är försedda med den speciella öppnings- och förslutningslösningen SnapQuick™.

Reumatikerförbundets test är en vetenskapligt utvecklad metod och förbundets godkännande innebär att Ecoleans lättviktsförpackningar är certifierade som lätta att öppna och lättanvända för personer med nedsatt handfunktion. Förpackningarna får därmed förses med Reumatikerförbundets speciella kvalitetsmärke.

”Reumatikerförbundets tester innebär att människor med nedsatt handfunktion testat våra förpackningar baserat på olika parametrar som öppningsbarhet, hantering, hällfunktion, förslutning, etc. – och alla våra förpackningar godkändes i detta prestigefyllda test” säger marknadschef Jens Olofsson, Ecolean.

Ecolean skriver i ett pressmeddelande att Reumatikerförbundets godkännande är en viktig milstolpe i Ecoleans långsiktiga ambition att leverera säkra och bekväma förpackningar med minimal miljöpåverkan.

Enligt Reumatikerförbundet är svårigheter att hantera förpackningar ett ökande problem i världen. Enbart i Europa uppskattas att 20 procent av befolkningen lider av någon form av nedsatt handfunktion. Dessutom ökar andelen äldre personer globalt och mellan åren 2015 och 2030 beräknar man att antalet 60+-invånare i världen har fördubblats.

”Tanken med våra tester och godkännande är att produkter som är funktionella och enkla att använda för personer med nedsatt handfunktion, är lämpliga för alla användare. Förhoppningsvis följer fler  förpackningsföretag Ecoleans exempel och fokuserar på att utveckla lättanvända förpackningar”, säger Lotta Håkansson, VD, Reumatikerförbundet.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x