Retursystem bygger ut sin tvättanläggning i Mölnlycke

PUBLICERAD: 28 februari 2016
UPPDATERAD: 25 januari

I anläggningen i Mölnlycke Logistikpark tvättar och distribuerar Retursystem returlådor och returpallar.

Svenska Retursystem utökar sin tvätt- och distributionsanläggning i Mölnlycke Logistikpark, Härryda kommun, med 1.560 kvadratmeter. Efter tillbyggnaden kommer Retursystems lokaler i området att uppgå till cirka 7.100 kvadratmeter. I lokalerna tvättar och distribuerar Svenska Retursystem returlådor och returpallar till livsmedelshandeln och livsmedelsindustrin.

Den aviserade tillbyggnaden har beslutats i samband med att Svenska Retursystem har förlängt sitt hyresavtal med  Corem Property Group, som driver Mölnlycke Logistikpark. Hyresavtalet löper på nio år med ett årligt hyresvärde om cirka 5,3 miljoner kronor. Totalentreprenör för utbyggnaden är BRA Bygg.

”Vi ser fram emot en tillbyggnad, som ger oss större och mer ändamålsenliga lokaler för våra medarbetare och den verksamhet, som vi bedriver i vår anläggning i Mölnlycke . Utökningen av vår lagerkapacitet kommer att leda till en effektivare logistik, vilket resulterar i ett minskat transportbehov”, säger Anna Elgh, VD på Svenska Retursystem.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x