Remmar med specialbeläggning för förpackningsindustrin

PUBLICERAD: 22 mars 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Närbild på rem med TNX-beläggning|Remmar med Red Grip-beläggning.|Megadynerem med Bluegrip-beläggning.

Megadyne, som är ett italienskt världsledande företag inom transmissions- och transportremmar, har för förpackningsindustrin utvecklat remmar med tre nya beläggningar, som är överlägsna tidigare lösningar.
Beläggningarna har beteckningarna Bluegrip, TNX och Red Grip och de produceras samtidigt som grundremmen, vilket eliminerar risken för delaminering.

Megadyne skriver i en pressrelease, att de nya beläggningarna har utvecklats med tre olika hårdheter, allt för att säkerställa en perfekt friktion och optimal prestanda för alla typer av applikationer. 

Bluegrip och TNX är gjorda av naturgummi, vilket ger en hög nötningsbeständighet samt motståndskraft mot smörjoljor. Remmarna tillverkas i ett steg, då både rem och beläggning blir klara samtidigt. Detta gör att man kan ha en gummirem med en glasfibercord med polyamidväv på tandsidan, vilket leder till ökad motståndskraft mot slitage. Remmar med Bluegrip är speciellt lämpliga i våta applikationer , där friktionskoefficienten är reducerad.

Red Grip-beläggningar är framtagna för att användas på slutna PU remmar. Dessa är tillverkade av ett hybrid compound av syntetiskt gummi och PU som extruderas direkt på remmen. På så sätt undviker man en tidsförlust vid limning och får en garanterat bättre hållfasthet mellan rem och beläggning. Red Grip-remmar är mycket slittåliga och oljebeständiga, vilket ger en avsevärt längre livslängd.

Den höga kvaliteten på produkten och möjligheten att få dessa ändlösa utan skarv i beläggningen, ger kunden flertaliga möjligheter att skräddarsy en optimal lösning.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x