Rekordstort intresse för årets upplaga av förpackningsgolfen

PUBLICERAD: 7 juni 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Årets förpackningsgolf spelas på 18-hålsbanan Vasatorp Classic Course. Vasatorp GK är en av Sverige största golfklubbar med två 18-hålsbanor och två 9-hålsbanor. (Bild Vasatorp GK)

Intresset för årets upplaga av förpackningsgolfen, som spelas 22 augusti, är rekordstort. En halvtimme efter det att ett första informationsmail gått ut, var tävlingen fullbokad, trots att det fanns plats till ett hundratal tävlande!

Förpackningsgolfen är i år är en sammanslagning av de tidigare golftävlingarna Packaging Open och Packaging Cup och ett samarrangemang mellan tidningen nord emballage och Svenska Förpackningsgillet med tidningen Packmarknaden som mediapartner.

Tävlingen spelas den 22 augusti på Vasatorp GK i Helsingborg och spelformen är bästboll i tvåmannalag, samt poängbogey med kanonstart, kl. 09.00.

På kvällen innan tävlingen, den 21 augusti, arrangeras också en klassisk ”tura” med färja mellan Helsingborg och Helsingör för intresserade golfdeltagare ”Turan” avgår från Knutpunkten i Helsingborg klockan  19:15 och det serveras en ”Turabuffé” till självkostnadspris, exkl. dryck .

Förpackningsgolfen sponsras i år av företagen Pivac Syd, PIAB och EOC samt förpackningsmässan Empack 2019 i Kista.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax