Rekordstort antal besökare på K-mässan i Düsseldorf

PUBLICERAD: 27 oktober 2016
UPPDATERAD: 25 januari

230.000 besökare från hela världen kom till K 2016 i Düsseldorf under de åtta dagar som mässan pågick.|”Åtta dagar av fredlig samexistens mellan människor från hela världen”

Den nyligen avslutade stora plast- och gummimässan K 2016 i Düsseldorf fick ett rekordstort antal besökare, enligt uppgifter från arrangören Messe Düsseldorf. K-mässan. som hållas vart tredje år, anses vara världens största mässa inom produktområdena plast och gummi.
Totalt uppges 230.000 besökare har kommit till K-mässan under de åtta dagar den pågick i år. Det är en ökning av antalet besökare med 5,5 procent jämfört med K 2013.

”Det var åtta dagar som kändes som ett ständigt fyrverkeri av besökare och monteraktiviteter. Kvaliteten på besökarna har ökat för varje gång och i år var mängden beslutsfattare större än vid mässan 2013”, sade Ulrich Reifenhäuser, ordförande i K 2016:s rådgivande styrelse, vid den avslutande presskonferensen den 26 oktober.

Förutom att locka fler besökare än K 2013 så fanns det även flera utställare vid K 2016 än för tre år sedan, eller 3.285 stycken jämfört med 3.220.

Av de 230.000 besökarna kom mer än 70 procent från länder utanför Tyskland, vilket var en ökning med några procentenheter jämfört med 2013.
Och mer än 40 procent av de icke-tyska besökarna kom från avlägsna länder som Bangladesh, Costa Rica, Etiopien, Elfenbenskusten, Jamaica, Oman, Madagaskar, Mauritius, Surinam, Togo, m fl.
Indien stod för att stort besökarantal – 11.542 st. – och antalet besökare från Kina visade en dramatisk ökning från 3.602 st. år 2013 till 6.409 st. i år.
Av besökare från Europa – bortsett från Tyskland – toppade Italien med mer än 10.000 besökare, tätt följt av Nederländerna med cirka 9.500 besökare. USA och Kanada svarade för cirka sex procent av totala besökarantalet.

Werner Dornscheidt, VD för Messe Düsseldorf, betonade på presskonferensen efter mässan att K 2016 blev en mycket internationell mässa och en stor kommersiell framgång för utställarna.

”K 2016 blev åtta dagar av fredlig samexistens mellan så många människor från hela världen”, betonade en känslosam Werner Dornscheidt.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Evolabel siktar på ökning på den amerikanska marknaden

Den svenska tillverkaren av print-and-apply maskiner, Evolabel, visade sina lösningar på interpack. Evolabel är en stor leverantör av den här typen av märkningsutrustningar, men man jobbar lite i det tysta.
Magnx

Nu ökar användningen av plastbärkassar

Årsförbrukningen i Sverige för typen av plastbärkassar som mat vanligtvis bärs hem i var 17 kassar per person under 2022. Det är en liten ökning från 2021.
glada påsar

Europapremiär för digital etikettstans

Packnews bevakade den nyligen avslutade Fespamässan i München. Hos företaget Jwei var en digital etikettstans för små och större etikettproduktioner var en av nyheterna.
Primotek_Rise-1024x768x

Automatiserad inpackning av stora gods spar pengar och miljö

Pruszyński Sp. z o.o är en stor polsk tillverkare av takplåtar och fasader av stål som nu har installerat förpackningslinjen RoRo StretchPack på sin anläggning i Polen.
Pruszynski - packed productx