Rekordorder för HP Indigo – femtio pressar i en beställning!

PUBLICERAD: 20 oktober 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Virag Patel från ePac (t.v.) och Haim Levit från HP (t.h.) skriver under den rekordstora ordern på 50 HP Indigo digitalpressar. (Bild ePac/HP Indigo)|Glada miner när storordern är undertecknad! (Bild ePac/HP Indigo)

Digitalpresstillverkaren HP Indigo fick sin hittills största order, när förpackningsföretaget ePac Flexible Packaging i USA beställde 50 pressar på en gång!

Det är inte första gången ePac gör en storbeställning av digitalpressar från HP Indigo – för tre år sedan beställde man 24 digitalpressar på ett bräde, vilket den gången var den hittills största ordern för HP Indigo. Med beställningen år 2019 nästan fördubblade ePac sin digitala tryckpresspark av HP Indigo-pressar från 28 till 52. Och med den nu gjorde beställningen dubblar man maskinparken ytterligare en gång och hamnar på en bit över 100 digitalpressar!

Liksom fallet var för tre år sedan kommer de nu beställda digitalpressarna att placeras ut på ePacs produktionsenheter, som finns runt om i världen på för närvarande 36 platser på fem kontinenter.

”ePac Flexible Packaging leder den globala digitala flexibla förpackningsrörelsen när man fortsätter att installera och använda HP Indigo-baserade pressar på befintliga och nya platser runt om i världen. ePacs vision att använda digitalt tryck för att ge en röst åt små och medelstora varumärken och återuppliva lokala samhällen exemplifierar våra gemensamma värderingar och visar på kraften hos digitala lösningar”, säger Haim Levit, som är chef för HP Industrial Print Business.

ePac Flexible Packaging producerar, som namnet antyder, flexibla förpackningar och man förser sina kunder med en mängd olika förpackningslösningar. I sin verksamhet utnyttjar ePac det senaste inom digital tryckteknik, vilket ger kunderna möjlighet att snabbt och enkelt köpa skräddarsydda tryckta flexibla förpackningar.

Glada miner när storordern är undertecknad! (Bild ePac/HP Indigo)

Alltsedan starten 2016 har ePac huvudsakligen använt sig av HP Indigos digitalpressar och har med åren byggt upp ett starkt samarbete med HP. Under de senaste sex åren har företagets flotta av HP Indigo digitalpressar, som främst består av HP Indigo 20000 och HP Indigo 25K, växt enormt och inneburit storskaliga investeringar från ePacs sida.

”Vi siktar på att accelerera vår tillväxt och utöka vårt globala fotavtryck. Vårt förvärv av 50 HP Indigo digitalpressar förankrar ytterligare vårt mångåriga samarbete med HP och kommer att förstärka vår produktion av flexibla förpackningar”, säger Virag Patel, COO på ePac, som har sitt huvudsäte i Austin, Texas.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax