Rekordliten RFID-etikett för applicering på metall

PUBLICERAD: 20 september 2015
UPPDATERAD: 25 januari

((rfid))-DistaFerr Mini är en självhäftande RFID-etikett avsedd för applicering på metallprodukter.

Tyska Schreiner LogiData har lanserat en ny extremt liten RFID-UHF-etikett avsedd för applicering på metallsubstrat. Innovationen, som betecknas som en sensation inom UHF-området, möjliggör trådlös kommunikation och kontroll av även de minsta beståndsdelar och föremål. RFID-etiketten, som fått namnet ((rfid))-DistaFerr Mini, är speciellt lämplig för produktmärkning och som en del av intelligenta fabrikskoncept. Etiketten har en läsräckvidd på upp till en meter, vilket ger tio gånger bättre prestanda än vanliga HF-lösningar.

Den nya RFID-etiketten mäter endast 50 x 10 x 1,7 millimeter, vilket gör den till den minsta RFID-UHF-etiketten i Schreiner LogiDatas produktutbud. Etiketten är till exempel bara hälften så stor som företagets ((rfid))-DistaFerr SL-etikett, som även den fäster på metall.

”För närvarande finns det ingen mindre RFID-UHF-utrustad etikett för metallapplicering i världen”, säger Frank Linti, affärsutvecklingschef RFID hos Schreiner LogiData.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax