Regn och kuling skrämde inte årets 79 förpackningsgolfare

PUBLICERAD: 30 augusti 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Regn- och kulingbyar avskräckte inte deltagarana i årets förpackningsgolf. Både humör och resultat var på topp! (Bild Bo Wallteg)

Årets golftävling i förpackningsbranschen ägde rum den 26 augusti på Allerum GK utanför Helsingborg. 79 spelare kom till start och gjorde upp om titeln årets förpackningsgolfare och årets golfande förpackningsföretag. Trots vädret med regnskurar och hårda vindbyar blev vinnarscorerna imponerande.

Förpackningsgolfen spelades på Ängsbanan hos Allerum GK, som är en öppen bana med dåligt med skydd för regn och blåst. Trots det var humöret på topp hos de spelare och lag, som med start klockan 9 gav sig ut runt banan för att bärga segern i lagtävlingen Packaging Cup, respektive i den individuella tävlingen Packaging Open Golf. Båda tävlingarna spelas som poängbogey och ger alla, oavsett skicklighet, möjlighet att – genom att överträffa sig själva – ta hem segern.

Som vanligt dominerade herrarna i startfältet och av 79 startande var endast fyra damer. Där finns något att jobba på till kommande års tävlingar för arrangörerna nord emballage, Packmarknaden och Förpackningsgillet.

Ängsbanan var för dagen en aning blöt, då det hade regnat dagen innan och som sagt även regnade en del under tävlingsdagen.

Den blöta banan bekom dock inte de 79 startande, som alla är vana och inbitna golfare och som ofta kämpar på banan mot sämre yttre förutsättningar. Men att se golfare bära stickade toppluvor i stället för traditionella golfkepsar redan i augusti tillhör dock ovanligheterna….

Trots som sagt vädret syntes det stora flertalet hålla humöret och framför allt spelet uppe på en bra nivå. Det här var inte dagen, då man putsade sitt handicap – endast två spelade bättre än sitt handicap – men med lite tur och skicklighet kunde man ändå komma upp i en imponerande vinnarscore i lagtävlingen.

Det var precis vad lag Tarapac/Fiskexporten gjorde, som tog hem årets lagtävling Packaging Cup på hela 47 poäng! Detta framför tvåan Nordic Pack på 45 poäng och trean Zealand Packaging/Landbrug & Fødevarer F.m.b.A. på 44 poäng. Alla tre bra resultat i Fyrboll-Bästboll, där laget räknar den spelares score, som är högst på respektive hål. Det gäller att ha lite tur och tajming i laget, så att man växlande kan bidra med en hög score: när den ene spelare lite sämre, spelar den andre desto bättre.

Den individuella tävlingen Packaging Open Golf vanns av Johan Hellerstedt från Hofgårds Golfklubb utanför Varberg på 40 poäng och i damklassen vann Katarina Hellblom från Sjöbo Golfklubb på 32 poäng. Grattis till er alla vinnare!

Grattis säger vi också till de individuella prestationerna under rundan, ”Längsta Drive” som vanns av Joost Bartels (235 meter i motvind) från Glasrikets Golfklubb i Växjö och ”Närmast Flagg” som vanns av Johan Helgesson (4,70 meter) från Äppelgårdens Golfklubb.

Vi arrangörer vill rikta ett stort tack till alla som tog sig tid att spela årets förpackningsgolf och framför allt till de branschföretag, som genom att sponsra tävlingen, gör den möjlig att genomföra. I år var följande företag sponsorer: PIAB (huvudsponsor) Eurostat, Festo, manroland/Goss, Nordial Adhesive, Super Dry och Tarapac.

Vid intresse att sponsra tävlingen nästa år kontakta Marcus Petersson, Packmarknaden eller Hans Friedsam, nord emballage. Vi ses nästa år!

Text Marcus Petersson

Resultat lagtävlingen Packaging Cup 2021 (nedladdningsbar pdf)

Resultat individuella tävlingen Packaging Open Golf 2021 (nedladdningsbar pdf)

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x