Regn och kuling skrämde inte årets 79 förpackningsgolfare

PUBLICERAD: 30 augusti 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Regn- och kulingbyar avskräckte inte deltagarana i årets förpackningsgolf. Både humör och resultat var på topp! (Bild Bo Wallteg)

Årets golftävling i förpackningsbranschen ägde rum den 26 augusti på Allerum GK utanför Helsingborg. 79 spelare kom till start och gjorde upp om titeln årets förpackningsgolfare och årets golfande förpackningsföretag. Trots vädret med regnskurar och hårda vindbyar blev vinnarscorerna imponerande.

Förpackningsgolfen spelades på Ängsbanan hos Allerum GK, som är en öppen bana med dåligt med skydd för regn och blåst. Trots det var humöret på topp hos de spelare och lag, som med start klockan 9 gav sig ut runt banan för att bärga segern i lagtävlingen Packaging Cup, respektive i den individuella tävlingen Packaging Open Golf. Båda tävlingarna spelas som poängbogey och ger alla, oavsett skicklighet, möjlighet att – genom att överträffa sig själva – ta hem segern.

Som vanligt dominerade herrarna i startfältet och av 79 startande var endast fyra damer. Där finns något att jobba på till kommande års tävlingar för arrangörerna nord emballage, Packmarknaden och Förpackningsgillet.

Ängsbanan var för dagen en aning blöt, då det hade regnat dagen innan och som sagt även regnade en del under tävlingsdagen.

Den blöta banan bekom dock inte de 79 startande, som alla är vana och inbitna golfare och som ofta kämpar på banan mot sämre yttre förutsättningar. Men att se golfare bära stickade toppluvor i stället för traditionella golfkepsar redan i augusti tillhör dock ovanligheterna….

Trots som sagt vädret syntes det stora flertalet hålla humöret och framför allt spelet uppe på en bra nivå. Det här var inte dagen, då man putsade sitt handicap – endast två spelade bättre än sitt handicap – men med lite tur och skicklighet kunde man ändå komma upp i en imponerande vinnarscore i lagtävlingen.

Det var precis vad lag Tarapac/Fiskexporten gjorde, som tog hem årets lagtävling Packaging Cup på hela 47 poäng! Detta framför tvåan Nordic Pack på 45 poäng och trean Zealand Packaging/Landbrug & Fødevarer F.m.b.A. på 44 poäng. Alla tre bra resultat i Fyrboll-Bästboll, där laget räknar den spelares score, som är högst på respektive hål. Det gäller att ha lite tur och tajming i laget, så att man växlande kan bidra med en hög score: när den ene spelare lite sämre, spelar den andre desto bättre.

Den individuella tävlingen Packaging Open Golf vanns av Johan Hellerstedt från Hofgårds Golfklubb utanför Varberg på 40 poäng och i damklassen vann Katarina Hellblom från Sjöbo Golfklubb på 32 poäng. Grattis till er alla vinnare!

Grattis säger vi också till de individuella prestationerna under rundan, ”Längsta Drive” som vanns av Joost Bartels (235 meter i motvind) från Glasrikets Golfklubb i Växjö och ”Närmast Flagg” som vanns av Johan Helgesson (4,70 meter) från Äppelgårdens Golfklubb.

Vi arrangörer vill rikta ett stort tack till alla som tog sig tid att spela årets förpackningsgolf och framför allt till de branschföretag, som genom att sponsra tävlingen, gör den möjlig att genomföra. I år var följande företag sponsorer: PIAB (huvudsponsor) Eurostat, Festo, manroland/Goss, Nordial Adhesive, Super Dry och Tarapac.

Vid intresse att sponsra tävlingen nästa år kontakta Marcus Petersson, Packmarknaden eller Hans Friedsam, nord emballage. Vi ses nästa år!

Text Marcus Petersson

Resultat lagtävlingen Packaging Cup 2021 (nedladdningsbar pdf)

Resultat individuella tävlingen Packaging Open Golf 2021 (nedladdningsbar pdf)

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx