Regional försäljningschef ökar KUKA:s närvaro i Danmark

PUBLICERAD: 21 mars 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Peter Kofoed har anställts som Area Sales Manager Denmark

Robotmarknaden i Danmark växer. För att möta en större efterfrågan har tyska robotproducenten KUKA anställt Peter Kofoed som regional försäljningschef med titeln Area Sales Manager Denmark.

Peter Kofoed är i grunden automatiseringsingenjör och han har arbetat med robotar ända sedan 1989, både på detaljnivå och i ledande befattningar. 
Eftersom han bland annat har varit tekniskt ansvarig  hos en av KUKA:s danska partners är han redan väl förtrogen med KUKA:s hela erbjudande.

”Jag kommer att arbeta med alla KUKA:s produkter och tjänster inom robotisering. Det innebär både ansvar för försäljning och service till våra kunder”, säger Peter Kofoed.

Peter Kofoed kommer att ha Odense på Fyn som bas, vilket är helt naturligt, eftersom staden har stöttat flera start-ups som arbetar med robotar. Regionen har också ett stort nätverk av robotföretag, som snarare hjälper varandra än agerar konkurrenter. Allt detta har skapat nya jobb.

”Ökad robotanvändning och automatisering är nödvändigt för att Danmark ska kunna behålla arbetstillfällen inom tillverkningsindustrin. Företagen har insett detta och därmed växer marknaden för robotar. Och genom att arbeta lokalt i Odense kan jag ta aktiv del i nätverket”, framhåller Peter Kofoed.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Nordvalls Etikett ingår partnerskap med utländska producenter

Nordvalls Etikett AB har slutit ett samarbetsavtal med holländska Geostick och franska Stratus Packaging. Bakgrunden till samarbetet är att bibehålla och stärka gemensamma marknadsandelar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad.
Vid frågor om bilden, skriv till: christian.andersson@apeloga.se

Majoritet av konsumenter prioriterar inte återanvändbara förpackningar

Det globala konsultföretaget PA Consulting (PA), med basen i Storbritannien, genomförde nyligen en enkät bland fyratusen konsumenter i Storbritannien och USA. Den avslöjade nya insikter om konsumenternas attityder till förpackningar i snabbrestaurangsbranschen.
Reusable cup