Recreate Packaging fick silver i reklamtävlingen 100-wattaren

PUBLICERAD: 27 november 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Fr. v Sara Kvarfordh|PR-Specialist

I den årliga reklamtävlingen 100-wattaren har Stora Enso belönats med en 75-wattare (dvs. silver!) för sin förpackningstävling Recreate Packaging.
100-wattaren startades 1990 och arrangeras av Sveriges Annonsörer. I år hade en jury på 60 personer från reklam- och kommunikationsbranschen sållat ut 88 nominerade tävlingsbidrag, fördelat på elva kategorier och Stora Enso blev silvervinnare i kategorin: ”Företag – strategisk design”.

Juryns motivering till Stora Ensos 75-wattare löd:
Med vass och innovativ paketering har man lyft design till en ny nivå, där till och med effekt kan vara vacker, härlig och lite knäpp. Naturligtvis vill man vara med och tävla!

Konceptet för Stora Ensos förpackningstävling Recreate Packaging är framtaget av reklambyrån River tillsammans med modedesignern Bea Szenfeld. Vinnartrofén dramatiserar den kreativa processen i formen av resterna från en pennvässare. Trofén är en tydlig och spännande hyllning av kreativitet och den kreativa processen, samtidigt som den lyfter fram Stora Ensos kartong på ett inspirerande sätt. 

”Vi är både glada och stolta över att belönas med silver i 100-wattaren. Vinnartrofén, skapad av Bea Szenfeld, är en central symbol för vår förpackningstävling Recreate Packaging. Den inspirerar till nytänkande och visar samtidigt hur kreativt vårt kartongmaterial är. Den här utmärkelsen är ett erkännande att god kommunikation når framgång. Vi vill rikta ett särskilt tack till Bea Szenfeld för ett genomtänkt och innovativt koncept”, säger Emma Lefdal, kommunikationschef, division Consumer Board, Stora Enso.
———————————————–
HÄR kan du läsa om resultatet av årets upplaga av Stora Ensos Recreate Packaging.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning