Rapport från Scanpack 2015: Träffsäkraste montern…

PUBLICERAD: 20 oktober 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Två besökare i montern testar skjutskickligheten på den virtuella skjutbanan…|Fr. v. Ida Steen ( Staga)

Konkurrensen bland utställarna är hård och det gäller att ha en monter som drar till sig besökarna. De tre systerföretagen Staga, Nordic Barrier Coating och Mintec Paper har i sin gemensamma monter löst det problemet genom att ha en virtuell skjutbana, där besökarna kan få prova på att skjuta vildsvin eller träffa olika mål i en ”Vilda Västern”-stad!

Under Scanpacks första dag var det kö i montern av besökare, som ville testa sin träffsäkerhet på den virtuella skjutbanan. Såväl rutinerade skyttar och jägare som rena amatörer och sådana som aldrig hållit i en bössa, testade sin skjutskicklighet – med varierande resultat, förstås. Men alla tyckte det var en kul idé och utställarna fick den uppmärksamhet de önskade!

Beträffande de tre företagen i montern kan vi berätta att Staga Sweden AB är ett förhållandevis ungt Linköpingsbaserat företag, som har som främsta mål att utveckla, producera och marknadsföra tekniska produkter baserade på papper, plast och non-woven, till olika industriella ändamål.
Staga har också grundat Nordic Barrier Coating AB, som har sitt säte i Söråker, norr om Sundsvall och som producerar innovativa barriär- och förpackningslösningar, bland annat genom PE-extrudering på papper, plast och non-woven. NBCAB startade sin verksamhet sommaren 2012, men har sina rötter i Swecoat Timrå AB, som grundades 2004. 
Det tredje systerföretaget – Mintec Paper AB – är beläget i Köping och är ett papperskonverteringsföretag med omrullning, trissning och skärning som kärnverksamhet. Företaget, som grundades 1986, arbetar med de flesta typer av papper och non-wovenmaterial och erbjuder inte bara egenproducerade produkter utan också konverteringstjänster.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax