Rapport från Scanpack 2015: Lyckad vinprovning på hundra meters höjd…

PUBLICERAD: 22 oktober 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Ett litet collage av ”vinprovare”|som lät sig väl smaka.|När det är vinprovning får man lov att titta djupt i glaset.
|Vinexperten Håkan Nilsson från Helsingborg berättade inspirerande om kvällens viner och om sina egna vinerfarenheter.
|Två glada gentlemän testar ett av kvällens fyra rödviner.

Packnews och tidningen nord emballages vinprovningskväll blev ett lyckat och populärt evenemang. 130 vin-nyfikna personer hade anmält sig till kvällen, som ägde rum i restaurang Imagine, högst upp i Gothia Towers torn 3 på cirka 100 meters höjd!

Kvällen började med ett inspirerande föredrag av förpackningsgurun Lars Wallentin, som visade exempel på hur man kan göra säljande förpackningar genom att använda sig av humor i alla dess former, och fortsatte med en lika inspirerande ”vinlektion” av riksbekante vinkännaren Håkan Nilsson, som också var den som valt ut kvällens viner.

Själva vinprovningen försiggick under ”fria former”, samtidigt som man njöt av en liten tapastallrik, specialkomponerad för att passa de fyra exklusiva rödviner, som fanns i glasen framför varje deltagare. Och efter vinprovningen följde en läcker tvårättersmiddag, ackompanjerad av ytterligare vinavsmakning.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium