Rapport från Scanpack 2015: Ecoleans VD belönades

PUBLICERAD: 25 oktober 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Ecoleans VD Peter L. Nilsson belönades med hederspris.

Förpackningsföretaget Ecolean får alltfler internationella framgångar och på Scanpack belönades företagets VD Peter L. Nilsson med ett speciellt hederspris.
Priset, som Ecoleans dynamiska VD belönades med, var ”Packmarknaden Award” – ett hederspris som delas ut till en person, som på ett avgörande sätt genom sin yrkesverksamma gärning bidragit till utvecklingen av svensk förpackningsindustri.

I sin motivering till att ge Peter L. Nilsson årets hederspris skriver juryn:
Peter L. Nilsson har som VD för Ecolean lotsat företaget från att ha en lovande produkt med stor potential till ett etablerat förpackningskoncept, som vunnit erkännande och kommersiell framgång internationellt. Han har med stort mod och fast beslutsamhet lett bolagets strategi för tillväxt och utveckling som inte varit den traditionella. Istället för en hemmamarknad i Sverige har företaget byggt sina framgångar tillsammans med kunder, där efterfrågan i världen funnits på en effektiv, miljövänlig och profilerande förpackning.”

Samtidigt med hederspriset delades också övriga priser i Packaging Industry Awards ut. Vinnarna i de olika kategorierna blev:

Gafs Kartong erhöll Packaging Design Award för sin förpackningslösning ”Skärgårdstvål”,  tillverkad för företaget Skargard.

Packaging Innovation Award vanns av Clip-Lok SimPak för deras lättöppnade plastclips för trälådor.

I kategorin Consumer Packaging Award belönades Orkla Foods Sverige AB och Crown för det lättöppnade burklocket ”Orbit Closure” som nu finns på ett urval av Orklas glasburkar.

Packaging Sustainability Award tilldelades Tetra Pak för deras växtbaserade vätskekartongförpackning Tetra Rex Bio-based.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax