Rapport från Scanpack 2015: Årets ScanStar-vinnare samlade på bild

PUBLICERAD: 27 oktober 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Glada vinnare samlade på Stora scenen på Scanpack i samband med prisutdelningen i årets ScanStar.

I samband med Scanpack i Göteborg var det också prisutdelning i den nordiska förpackningstävlingen ScanStar. Till ceremonin, som ägde rum på Stora scenen på första mässdagen, hade samlats en stor del av de kvinnor och män, som designat, tillverkat och är användare av de vinnande förpackningslösningarna.

Av 28 insända bidrag hade ScanStar-juryn valt ut nio vinnande förpackningar, vilka vid prisceremonin belönades med ScanStar-diplom samt rättigheten att deltaga i den globala förpackningstävlingen World Star.

Packnews.se har vi tidigare redovisat de vinnande förpackningarna och samtidigt utlovat att vi i samband med Scanpack skulle ta bilder på samtliga vinnande bidrag. Men tyvärr hade man i år missat att ställa ut de vinnande förpackningar, vilket annars har varit praxis i samband med ScanStar-ceremonierna.
Redovisning och bilder av de vinnande förpackningarna har vi emellertid publicerat i tidningen nord emballages stora mässnummer inför Scanpack och de kan beskådas via pdf-länken nedan.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx