Rapport från Scanpack 2015: 40 år och still going strong

PUBLICERAD: 21 oktober 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Marknadsansvarige Malin Hammarsten visar den gamla påsmaskinen

Halmstadbaserade Pronova firar 40-års jubileum i år. Under dessa fyra decennier har företaget tagit fram fem generationer av standardmaskiner för påspackning och tre generationer av påssystem. Joker-påsarna, som uppfanns 1980 av Pronova var de första länkade påsarna på marknaden.
För att visa lite på utvecklingen, som har skett under de 40 åren, visar man i sin monter på Scanpack en av sina allra första maskinmodeller sida vid sida med sina nya modeller.

Ur sitt breda maskinutbud har Pronova valt att visa upp sin rostfria maskinmodell Pronova 535 tillsammans med en volymdoserare från Seval. För att visa vilka utrustningar, som kan integreras med Pronovas maskiner, är 535:an också utrustad med en zipperöppnare/-stängare och en utrustning för packning i modifierad atmosfär.

Pronova visar också en Pronova 510 med arbetsbord och bläckstråleskrivare för manuell packning.

I ett speciellt ”materialhörn” i montern visar man dessutom ett urval av kundernas förpackningar med extra fint tryck. Pronova investerade nyligen i en 8-färgs tryckpress från Comexi och kan nu erbjuda högkvalitativt tryck in-house. Investeringen tillsammans med att man i år blivit livsmedelssäkerhetscertifierade enligt ISO 22000 är en del i företagets satsning på att bredda sin målgrupp inom livsmedelsbranschen.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx