Rapid Granulator lanserar kvarnar för termoformning

PUBLICERAD: 21 maj 2018
UPPDATERAD: 25 januari

ThermoPRO kvarnar från Rapid Granulator är skräddarsydda för integrering med termoformningslinjer.

Rapid Granulator i småländska Bredaryd har tagit fram ett nytt sortiment av granulatorer för att mala stansgitter i platt- och termoformningslinjer. Serien, som fått beteckningen ThermoPRO, finns i bredder från 600 mm upp till 1.500 mm och även i lågbyggd design. 

Maskinerna har dubbelt saxskär, en “Open Hearted” design för snabba färg-/materialbyten och för snabbt och smidigt underhåll. Betongbasen ger hög stabilitet och låg ljudnivå. Kvarnen är helt modulbyggd och kan enkelt anpassas för termoformningsprocessen. 

“Termoformningsföretagens utmaning är hur bra de hanterar och återvinner sitt stansgitter. Stansgitter kan nämligen utgöra upp till 30–40 procent av den totala materialförbrukningen”, säger Bengt Rimark, koncernchef i Rapid Granulator.. 

Modulär och kompakt design är nyckelkrav för att göra det möjligt att skapa konfigurationer, som är kompatibla med alla de många varumärkena av termoformningsmaskiner, som är verksamma på marknaden. 

“Vissa maskiner skjuter ut stangittret uppåt, några nedåt, vissa i sidled. Vi behövde därför kunna anpassa den övergripande designen”, säger Bengt Rimark. 

ThermoPRO använder en kraftig rullmatning som standard, vilket möjliggör problemfri hantering av stansgittret. Detta gör det även möjligt att köra flera stansgitter i kvarnen samtidigt. Det underlättar också granulering vid uppstart av en termoformningslinje.
 

Text Katarina Elner-Haglund, redaktör
maskinnyheter nord emballage

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Det våras för plastbärkassarna när skatten är på väg bort

Nyligen berättade Packnews om en ICA-butik som börjar sälja bärkassar av biomaterial och nu satsar Coop Sverige på bärkassar som till stor del består av återvunnet material. Den 1 november tas skatten bort på bärkassar.
coop-carrier-bag-trioworld

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor