Rapid Granulator i Bredaryd får nu åter svenska ägare

PUBLICERAD: 19 februari 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Toni Reftman blir ny VD på Rapid Granulator.

Amerikanska koncernen IPEG Inc. har sålt Bredaryd-baserade företaget Rapid Granulator, som man ägt i cirka 16 år, till svenska koncernen Lifco, med huvudsäte i Enköping.
Rapid Granulator, som grundades 1942, tillverkar granuleringskvarnar för produktionsspill i plast. Företaget har ca 160 anställda och kunder i 150 länder. Man har också dotterbolag i USA, Tyskland, Frankrike, Italien, Singapore, Kina och Mellanöstern.

Lifco skriver i ett pressmeddelande att Rapid Granulator, som i fjol omsatte cirka 300 miljoner kronor, kommer att konsolideras i Lifcos division Miljöteknik, som är en del av affärsområdet Systems Solution.

”För Rapid är det här en riktigt, riktigt bra svensk ägare. Nu är hela beslutsfattandet tillbaka i Sverige”, säger Rapid-gruppens globala marknadschef Bengt Rimark till branschtidningen Plastforum.

Ny VD på Rapid Granulator blir Toni Reftman, som är VD på danska återvinningsbolaget Eldan Recycling A/S, vilket också ingår i svenska Lifco-koncernen. Toni Reftman har tidigare varit anställd på Rapid Granulator under åren 1995 till 2004. Eldan Recycling har dessutom sedan flera år ett nära samarbete med Rapid Granulator.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex