Raflatac lanserar guide till framtidens förpackningsdesign

PUBLICERAD: 13 augusti 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Ledande finska etikettmaterialspecialisten UPM Raflatac ger sin syn på framtiden förpackningsdesign i en nyutkommen guide. (Bild UPM Raflatac)

Finska UPM Raflatac – ledande producent av etikettmaterial, mm – har lanserat en unik guide kring vilka designtrender som kommer att skapa framtidens förpackningar.

Guiden ”The Future of Packaging Design” – som kan laddas ner kostnadsfritt på nätet – behandlar olika trender och utvecklingar, som kommer att påverka och utforma morgondagens förpackningar och förpackningsdesign.

I guiden behandlas trender som kommer att påverka och styra förpackningsutvecklingen, inte bara inom den närmaste framtiden utan för flera år framöver.
Exempel på sådana trender och strömningar, som behandlas i guiden, är den ökande e-handeln, det pågående skiftet mot hållbara material, förpackningstrender inom livsmedel sedda ur ett ”från jord till bord”-perspektiv, förpackningsdesign som konst, med mera, med mera.

Guiden, som utformats i samarbete med globala förpackningsdesigntävlingen Pentawards, kan laddas hem gratis från UPM Raflatacs hemsida.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax