Raflatac lanserar fyra nya etikettmaterial för livsmedel

PUBLICERAD: 22 maj 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Exempel på plastförpackningar för bär, försedda med etiketter i det pappersbaserade materialet Fleur de Coton Food-FSC.|Transparenta etikettfilmen Synthermal Clear Plus ger no-label-look till livsmedelsförpackningar.

Finska etikettmaterialproducenten UPM Raflatac har utökat sitt utbud av livsmedelssäkra etikettmaterial med fyra nya produkter, avsedda för den europeiska marknaden.

Tre av materialen är helt nya texturerade och taktila pappersmaterial, som lyfter fram kvaliteten på de produkter de används till samtidigt som de har utmärkta hållbarhetsvärden. Materialet Antique Food-FSC har en fin texturerad finish, Fleur de Coton Food-FSC erbjuder en naturlig finish och etikettmaterialet Multiprint Food-FSC har en behaglig satängliknande finish. Alla tre materialen kan folieras eller präglas för att uppnå ytterligare effekter.

Det fjärde materialet heter Synthermal Clear Plus och är en transparent termisk etikettfilm för livsmedelsförpackningar, där man vill uppnå no-label-look. Filmen är helt fri från de omdiskuterade tillsatsämnena Bisphenol A (BPA) och Bisphenol S (BPS).

De tre pappersmaterialen är alla FSC ™ -certifierade, vilket garanterar att träråvaran härrör från hållbart förvaltade skogar. Och de tre pappersmaterialen såväl som Synthermal Clear Plus överensstämmer med EU:s senaste säkerhetsbestämmelser för livsmedelskontakt.

”Livsmedelssäkerhet är den viktigaste parametern för alla produkter, som ingår i vårt utbud av etikettmaterial för livsmedelsapplikationer. Vi kommer att fortsätta att expandera vårt sortiment för att möta industrins krav, med fokus på produktsäkerhet, regeländringar och inte minst hållbarhet” säger Jouni Iiskola, segmentsansvarig inom affärsområdet UPM Raflatac EMEIA.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a