Raflatac lanserar etikettlim för kalla och fuktiga miljöer

PUBLICERAD: 7 februari 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Raflatacs nya akryllim är speciellt utvecklat för att klara etikettering av produkter i fuktiga och kalla miljöer.

Finska etikettmaterialproducenten UPM Raflatac lanserar ett nytt akryllim, som är speciellt utvecklat för att klara etikettering av produkter i fuktiga och kalla miljöer.
Limmet, som fått beteckningen RP48 AT (där AT står för “All-Temperature”), ska enligt Raftlatac vara ett attraktivt alternativ till smältlim, som används vid etikettering av livsmedelsförpackningar, som förvaras fuktigt och kallt.

RP48 AT ingår i Raflatacs europeiska utbud av limmer till livsmedelsetikettering och enligt bolaget kännetecknas det nya akryllimmet av god klarhet, resistens mot vatten och fukt samt goda konverteringsegenskaper. ”All-Temperature”-beteckningen visar att limmet fungerar utmärkt inom ett brett temperaturintervall, men UPM Raflatac framhåller att det är speciellt lämpligt för etikettering av produkter och förpackningar, som förvaras i fuktiga miljöer, där temperaturen är 10 grader Celsius eller lägre.

”Smältlim används vanligtvis vid etikettering av livsmedel, som lagras under sådana förhållanden, men kan drabbas av begränsad klarhet och försämrad konverteringsegenskaper. RP48 AT utmärker sig särskilt vid kyliga och fuktiga förhållanden, vilket gör att etiketter på livsmedelsförpackningar sitter fast ordentligt och behåller sin attraktionskraft, när produkten sedan hamnar på butikshyllan”, skriver UPM Raflatac i ett pressmeddelande.

Av pressmeddelandet framgår attt det nya akryllimmet RP48 AT kan användas tillsammans med Raflatacs plastbaserade etikettfilmmaterial PP White FTC 60 och PP Clear FTC 50.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x