Raflatac förvärvar delar av sydafrikanska Labelcote

PUBLICERAD: 10 augusti 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Lee Unsworth är UPM Raflatacs försäljningschef i Sydafrika och övriga Afrika söder om Sahara.

Finska UPM Raflatac har förvärvat delar av den sydafrikanska etikettmaterialtillverkaren Labelcote, som ingår i koncernen Tiger Packaging. Affären blev klar i mitten av juli, då berörda sydafrikanska myndigheter lämnade klartecken till förvärvet. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpesumma eller annan finansiell information kring affären.

Uppgörelsen innebär att UPM Raflatac kommer att fortsätta att driva Labelcotes slitsnings- och distributionsterminal i Johannesburg, med hjälp av inhyrd arbetskraft.

Tiger Packaging, som är mest känt för sitt varumärke Labelcote, är ett väletablerat bolag i Sydafrika, som specialisterat sig på slitsning och distribution av självhäftande etikett- och taggmaterial. Labelcote har verkat i Sydafrika i mer än 20 år, ursprungligen som en partner till UPM Raflatac. Labelcote säljer etikettmaterial över hela Sydafrika och har anläggningar i Durban, Johannesburg och Kapstaden.

”Vi har under de senaste åren vuxit med våra etikettkunder i Sydafrika och i övriga Afrika söder om Sahara. Med detta förvärv förbättrar vi vår servicekapacitet ytterligare och kan erbjuda ett mer komplett utbud av såväl våra standard- som specialprodukter till ännu fler kunder i Sydafrika”, säger Lee Unsworth, regionförsäljningschef hos UPM Raflatac.

Sedan tidigare har UPM Raflatac sydafrikanska försäljnings- och distributionsanläggningar i Pinetown i Durban-området samt i Kapstaden.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning