Pulpac visar första standardiserade produktionslinan

PUBLICERAD: 22 juni 2021
UPPDATERAD: 24 januari
Demonstrationslinjen med Dry Molded Fiber-tekniken finns på plats i Göteborg. Foto: Pressbild

Gensvaret från industrin är stort för livsmedelsklassad högvolymsproduktion av prisvärda torrformade fiberprodukter, enligt Pulpac. Företaget kan nu visa upp världens första standardiserade produktionslinje med Dry Molded Fiber-tekniken i Göteborg.

Dry Molded Fiber-tekniken vill Pulpac ersätta de flesta förpackningar och engångsprodukter som i dag är gjorda av plast med traditionell fiberformning eller plastkonvertering. Tekniken gör det möjligt att producera i höga hastigheter. Allt från fiberbaserade lock till engångsmuggar, köttbrickor, tråg och behållare för detaljhandeln, till förpackningar och flaskor till kosmetikaindustrin.

Pulpac har satt igång produktionen av skedar av ren cellulosafiber. Foto: Pressbild
Standardiserad produktionslinje

Den allra första demonstrationslinjen finns i PulPacs Tech Center i Göteborg. Företaget har dragit igång industriell tillverkning av livsmedelsklassade, hållbara skedar av ren cellulosafiber med vad de kallar världens första standardiserade produktionslinje – PulPac Production Unit 300 ton (PU300). Den årliga kapaciteten är upp till 230 miljoner skedar. Företaget ser engångsbestick som ett mycket intressant segment med miljarder enheter i årlig förbrukning. Också med tanke på det EU förbud mot engångsprodukter i plast, exempelvis bestick, som träder i kraft den 1 juli i år.

Pulpacs Linus Larsson, vd och grundare, säger i ett pressmeddelande att PU300-plattformen är en milstolpe för att göra prisvärda fiberbaserade förpackningar tillgängliga i hela världen.

– För att möta det enorma intresset från varumärken och tillverkare, skalar vi nu leverantörskedjan genom att bygga ett globalt nätverk av världsledande leverantörer av torrformad fiber.

PulPac Production Unit 300 ton.

– Att förenkla övergången och stödja våra kunder att komma igång med sin egen tillverkning av torrformad fiber är högsta prioritet för att nå vårt mål att ersätta +1 miljon ton plast till 2025.

Mer energieffektiv

Den torra produktionsprocessen är extremt snabb, enligt Pulpac. Cykeltid och produktion är i nivå med plasttillverkning och upp till tio gånger snabbare än konventionell fiberformning. De menar vidare att processen är mer energieffektiv än konventionell fiberfomering och möjliggör materialeffektivitet på upp till 99 procent med återvinning in-line.

– Mångsidigheten, kostnadsstrukturen och det faktum att Dry Molded Fiber är redo för marknaden öppnar spännande möjligheter för både fiber- och plastkonverterare. Om några år kommer det vara möjligt att tillverka torrformade fiberflaskor och andra komplexa produkter med Dry Molded Fiber. Men redan idag kan våra kunder kommersialisera kostnadseffektiva högvolymsprodukter som skedar, tråg, lock, skålar – pappersprodukter som kan hålla fett och vatten helt utan giftiga kemikalier – och som är redo för att produceras med PU300, säger Sanna Fager, försäljningschef hos PulPac.

 

Läs vidare

Ny pappersbaserad bottenfilmslösning från SEE

SEE har utvecklat en ny pappersbaserad bottenbana för att hjälpa livsmedelsproducenter och butikskedjor att minska plastanvändningen.
SEE Barrier_Formable_Paper_Kraft_Hot Smoked Salmon Fillets.png-Large-JPEGx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Bio-PET i stället för fiber i äggförpackning

För ovanlighetens skull en nyhet som berättar om ett byte från fiber till plast.
quail-biopet-utvald

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x