PulPac ökar globala satsningen med viktiga samarbetspartners

PUBLICERAD: 16 mars 2021
UPPDATERAD: 25 januari

PulPac ökar takten på sin globala etablering med två viktiga partnerskap. (Bild PulPac)

Svenska utvecklingsföretaget PulPac ökar nu den globala satsningen av sina torrformade fibertråg genom att ingå partnerskap med konsultföretagen PA Consulting (PA) och Seismic Solutions.

”Samarbeten är nyckeln för hållbarhet inom förpackningar. Vi har uppfunnit en fantastisk teknik och den har potential att påverka i stor skala. Men om vi ska rädda planeten från plastavfall måste vi agera snabbt. Att arbeta tillsammans med PA och Seismic betyder att vi kan röra oss med mycket högre hastighet och tillsammans snabbt påskynda utbytet av engångsplast”, säger PulPacs VD Linus Larsson.

Samarbetet med Köpenhamn-baserade PA Consulting ska hjälpa PulPac att utveckla ett brett spektrum av tekniska och kommersiella applikationer samt skala upp PulPacs tillverkningsprocess.

PulPac skriver i ett pressmeddelande att PA är experter på end-to-end innovation och hållbarhet, med en historia av framgångsrikt accelererande av nya produkt- och förpackningskoncept till marknaden. PA:s tvärvetenskapliga team har bidragit till den snabba tillväxten av PulPac-tekniken och detta gör att PA:s innovations- och teknikcenter blir det det naturliga valet att vara ”Global Application Development Center” för PulPac.

Enligt PulPac kommer partnerskapet med PA Consulting att uppmuntra varumärken och tillverkare att agera och påskynda utbytet av engångsplast med PulPacs innovativa förpackningar som är både hållbara och kommersiellt konkurrenskraftiga. I partnerskapet ingår teknologicenter baserade i Sverige och Storbritannien och ett syfte att inrätta ett teknologicenter även i USA.

”Vi tror att detta partnerskap har potential att helt förändra förpackningsindustrin. Jag är övertygad om att vi kan skala den teknik som krävs för varumärken som vill ersätta engångsplast och lansera hållbara produkter på marknaden”, säger Philip Fawcus från PA Consulting.

Samarbetet med Chicago-baserade affärsutvecklingskonsulten Seismic Solutions innebär att Seisimic ska introducera PulPac för sitt omfattande nätverk av varumärkesägare och tillverkare i Nordamerika.

”Vi på Seismic Solutions är glada att samarbeta med PulPac och PA. Samarbetet mellan våra tre enheter förbinder PulPac:s revolutionerande teknik med ett globalt nätverk av varumärkesägare och förpackningstillverkare. Resultatet kommer att skapa exponentiella möjligheter för hållbarhetsdriven innovation”, säger Seismic Solutions VD Kent Dahlgren.

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy