PulPac ingår partneravtal med svenskt automationsföretag

PUBLICERAD: 15 juni 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Produktionsenheterna för torrformad fiber kommer att vara optimerade för förpackningar och redo för produktion av livsmedelskvalitet. (Bild PulPac)|”Vi välkomnar Tech Tribe och deras kunskap och kapacitet”, säger Linus Larsson. (Bild PulPac)

Göteborgsbaserade utvecklingsföretaget PulPac och Tech Tribe AB i Askim har ingått partnerskap inom industriell automatisering och ska utveckla standardiserade lösningar för torrformad fiber för att ersätta engångsplast med prisvärda fiberbaserade alternativ.

Partnerskapet kombinerar Tech Tribes omfattande kapacitet inom industriell automatisering, teknik, fiberkunskap och mjukvarulösningar med PulPacs process för torrformad fiber, ”Dry Molded Fiber”.

De fullt integrerade automatiserade produktionsenheterna för torrformad fiber kommer att vara optimerade för förpackningar och redo för produktion av livsmedelskvalitet.

PulPacs Dry Molded Fiber är en patenterad tillverkningsteknik för cirkulär ekonomi – med förnybar massa- och cellulosaresurser för att producera kostnadseffektiva, högpresterande, fiberbaserade förpackningar och engångsprodukter. Dry Molded Fiber ger upp till 80-90 procent lägre CO2-fotavtryck till samma eller lägre kostnad som plast.

TechTribe har en lång och stark bakgrund när det gäller att integrera komponenter med annan teknik och automatisera processer för tillförlitliga och effektiva produktionslinjer.

”Med 35 års erfarenhet av industriell automatisering och omfattande erfarenhet av fiberproduktionslinjer är vi mycket glada över att vara med och utveckla och driva effektivitet och automatisering inom torrformad fiber. PulPacs process med extremt energi- och kostnadseffektiv produktion och produktionshastigheter i nivå med plast är verkligen ett genombrott inom fiberformning,” säger Mikael Svensson, VD på TechTribe.

”Vi välkomnar Tech Tribe och deras kunskap och kapacitet”, säger Linus Larsson. (Bild PulPac)

TechTribe är dedikerade att tillsammans med PulPac ta hållbara lösningar till marknaden. Parterna kommer att arbeta för att utveckla produktionslinjer och lösningar för Dry Molded Fiber communityn.

“TechTribe är en skicklig leverantör av industriell automatisering. Vi välkomnar deras kunskap och kapacitet som partner för att stödja utvecklingen av optimerade lösningar anpassade för modulära produktionsplattformar i Dry Molded Fiber-communityn”, säger Linus Larsson, grundare och VD på PulPac.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy