Proffsboxares målning bakom spektakulär dryckesförpackning

PUBLICERAD: 18 maj 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Den spektakulära förpackningen till mousserande drycken ”R – Ruusunen” är inspirerad av en målning av finska konstnären och proffsboxaren Eva Wahlström. (Bild Metsä Board)

En färgsprakande målning av finska konstnären Eva Wahlström – tillika sexfaldig boxningsvärldsmästare! – har inspirerat till en annorlunda och spektakulär förpackning för en alkoholfri mousserande dryck.

Den alkoholfria drycken ”R – Ruusunen” produceras av företaget Lasso Drinks och den grafiska designen på såväl själva glasflaskan som på den skyddande förpackningen är baserad på en målning av Eva Wahlström.

”Vi ville ge konsumenterna en produkt som visuellt överträffar det vardagliga. Drycken får sin smak från rosenbladen, som på ett slående sätt visas på flaskan och förpackningen”, säger Kimmo Koivikko på Lasso Drinks.

Den pappersbaserade kapseln, som omger och skyddar flaskan är utvecklad av designteamet hos förpackningsleverantören Metsä Board. Den grafiska designen på kapseln bygger också på proffsboxaren Eva Wahlströms målning. Ytterförpackningen mikrowellstruktur har falskartongen MetsäBoard Pro FBB Bright på ytan medan baksidans liner och fluting är MetsäBoard Natural WKL Bright vit kraftliner. Förpackningen konverteras av företaget Orapac.

”Förpackningen, som är öppen på fram- och baksidan, bildar en ram runt flaskan. Detta minimerar mängden material som behövs till förpackningen. Berättelsen om produkten trycktes på finska och engelska på förpackningen”, berättar Ilkka Harju, Packaging Services Director, EMEA och APAC, på Metsä Board.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x