Prisregn över Smurfit Kappa vid brittisk förpackningstävling

PUBLICERAD: 28 augusti 2019
UPPDATERAD: 25 januari

En presentförpackning för Brockmans gin var en av de prisvinnande förpackningarna.|

Förpackningskoncernen Smurfit Kappa tog hem inte mindre än elva priser, när resultaten för brittiska tävlingen UK Starpack Awards presenterades.

Priserna fördelades sig med två guldmedaljer, en silvermedalj, tre bronsmedaljer, fyra hedersomnämnanden och ett specialpris. De prisade förpackningslösningarna omfattade kreativa e-handels- och hyllfärdiga förpackningar för en rad olika produkter inklusive gin, torrschampo och motorcykelhjälmar.

Eddie Fellows, Smurfit Kappa UK

Specialpriset ”Packaging Star of the Year” gick till Smurfit Kappa Peterboroughs designer Carolann Butler för hennes smarta ”Touch Box”, en e-handelsförpackning för elektriska värmeaggregat. Förpackningen, som är 100 procent återvinningsbar, eliminerar behovet av bubbelplast och beskrevs av jurydomarna som ”den perfekta förpackningen för e-handel”.

”Vi är mycket stolta över att vi fortsätter att ta hem så prestigefyllda priser. Detta visar på vår drivkraft att ständigt förnya genom design och material, vilket resulterar i att vi skapar bästa möjliga lösningar för våra kunder”, säger Eddie Fellows, VD för Smurfit Kappa Storbritannien, i en kommentar.

 

Starpack Awards är den brittiska motsvarigheten till nordiska förpackningstävlingen ScanStar. Starpack Awards är nu inne på sitt 60:e år, medan ScanStar i år firar 50-års jubileum.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx