Priser och utmärkelser till två Absolut Vodka-flaskor

PUBLICERAD: 25 september 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Absolut Rainbow|som lanserades till Stockholm Pride 2017

Två Absolut Vodka-flaskor har belönats med priser och utmärkelser i internationella tävlingar. Det är dels flaskan Absolut Facet, som lanserades för ett år sedan, dels den nya Absolut Rainbow, som lanserades i samband med HBTQ-eventet Stockholm Pride 2017.

Absolut Rainbow är en ny specialdesignad flaska, som är inspirerad av mångfald, ett av flera områden som Absolut jobbar med för att skapa en mer öppen värld.

”Vi har klätt vår ikoniska flaska i regnbågsflaggans färger och gör den till en permanent medlem av Absolut-familjen. Detta är en av flera aktiviteter vi genomför, för att visa att vi står för mångfald och lika rättigheter”, säger Yann Fränckel, Brand Manager White Spirits på Pernod Ricard Sverige.

Absolut Rainbow lanserades den 24 juli, som en del av beställningssortiment på Systembolaget, och flaskan kommer att bli permanent på Systembolaget. 20 kr från varje såld flaska kommer att gå till organisationer, som jobbar med HBTQ-frågor.

Vid dryckesmässan Drinktec 2017 i München i mitten av september belönades Absolut Rainbow-flaskan med utmärkelsen ”Best Bottle in Glass” i den globala tävlingen World Beverage Innovation Awards.

Den andra belönade Absolut-flaskan – Absolut Facet – lanserade The Absolut Company i fjol i en ”limited edition”-version. Flaskan har fått en fasettliknande yta och är tillverkad i koboltblått glas av Ardagh Glass i Limmared. (Läs HÄR)

I den prestigfyllda tävlingen Luxury Packaging Award har Absolut Facet nu belönats i kategorin ”Drinks – Bottle & Primary Pack”. Flaskan fick också utmärkelsen “Highly Commended” i kategorin “Technical Achievement of the Year”.
Prisutdelningen ägde rum den 13 september på fashionabla Grosvenor House Hotel på Park Lane i London.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a