Printerbläck för glatta plastytor

PUBLICERAD: 14 januari 2015
UPPDATERAD: 25 januari


Brittiska märkningsspecialisten Linx Printing Technologies har lanserat ett nytt printerbläck, som är speciellt utvecklat för applicering på polyeten- och polypropenytor. Bläcket, som har beteckningen Linx Black PE Ink 1130, har extra god vidhäftningsförmåga på glatta plastytor.
Bläcket är livsmedelsgodkänt och därför lämpligt för livsmedelsförpackningar, men passar utmärkt även till förpackningar inom läkemedel, kosmetika, hälso- och kroppsvård samt för märkning av bildetaljer, plastade kablar, mm.


”PE och PP är traditionellt utmanande märkningssubstrat på grund av materialens låga yteneregier, som ger dålig vidhäftningsförmåga. Vårt nya printerbläck ger dock utmärkt vidhäftning på PE- och de flesta PP-substrat, vilket garanterar läsbara och hållbara koder vid varje märkning”, säger Ndidi Ihekwaba, som är produktspecialist hos Linx Printing Technologies.

Företaget skriver i ett pressmeddelande att det nya, snabbtorkande printerbläcket även är utmärkt för applicering på andra substrat som t. ex. aluminium, glas och lackade ytor samt polymermaterial som akryl HDPE, LDPE och PET. Detta gör att användaren endast behöver en typ av printerbläck för märkning av flera olika typer av substrat och förpackningar.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax