PrimeBlades nya FoU-chef ska utveckla företagets rakelblad

PUBLICERAD: 20 november 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Dr. Bartek Kaplan har tillträtt som ny forsknings- och utvecklingschef vid rakelbladstillverkaren PrimeBlade Sweden AB i Sunne.

Sunne-baserade PrimeBlade Sweden AB, global tillverkare av rakelblad (doktorblad) för flexo- och djuptrycksindustrin, har anställt Bartek Kaplan som ny forsknings- och utvecklingschef. Han tillträdde sin nya post den 2 november.

”Bartek Kaplan kommer att ha ansvaret för forskning och utveckling, med fokus på att vidareutveckla våra produktionsanläggningar och utveckla nya rakelbladsprodukter”, skriver PrimeBlades försäljningschef Ronny Eriksson i ett pressmeddelande.

Bartek Kaplan har en doktorsexamen inom materialberäkning och stor erfarenhet som forskare, säljare och arbetsledare inom metallurgi och tillverkning.

”Min utbildning och min industriella bakgrund har gett mig en djup förståelse av material i alla storleksskalor, från atom- till komponenter i makroskala. Jag har stor praktisk erfarenhet och expertis från produkt-, process- och materialutveckling inom tillverkningsindustrin”, säger Bartek Kaplan.

Bartek Kaplan har tidigare arbetat som FoU-ingenjör och chef på Sandvik Coromat och som applikationsingenjör på Linde Gas AB. Han ger också regelbundna föreläsningar vid KTH i Stockholm och är handledare för doktorander, m fl. vid högskolan.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Det våras för plastbärkassarna när skatten är på väg bort

Nyligen berättade Packnews om en ICA-butik som börjar sälja bärkassar av biomaterial och nu satsar Coop Sverige på bärkassar som till stor del består av återvunnet material. Den 1 november tas skatten bort på bärkassar.
coop-carrier-bag-trioworld

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor