PrimeBlades nya FoU-chef ska utveckla företagets rakelblad

PUBLICERAD: 20 november 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Dr. Bartek Kaplan har tillträtt som ny forsknings- och utvecklingschef vid rakelbladstillverkaren PrimeBlade Sweden AB i Sunne.

Sunne-baserade PrimeBlade Sweden AB, global tillverkare av rakelblad (doktorblad) för flexo- och djuptrycksindustrin, har anställt Bartek Kaplan som ny forsknings- och utvecklingschef. Han tillträdde sin nya post den 2 november.

”Bartek Kaplan kommer att ha ansvaret för forskning och utveckling, med fokus på att vidareutveckla våra produktionsanläggningar och utveckla nya rakelbladsprodukter”, skriver PrimeBlades försäljningschef Ronny Eriksson i ett pressmeddelande.

Bartek Kaplan har en doktorsexamen inom materialberäkning och stor erfarenhet som forskare, säljare och arbetsledare inom metallurgi och tillverkning.

”Min utbildning och min industriella bakgrund har gett mig en djup förståelse av material i alla storleksskalor, från atom- till komponenter i makroskala. Jag har stor praktisk erfarenhet och expertis från produkt-, process- och materialutveckling inom tillverkningsindustrin”, säger Bartek Kaplan.

Bartek Kaplan har tidigare arbetat som FoU-ingenjör och chef på Sandvik Coromat och som applikationsingenjör på Linde Gas AB. Han ger också regelbundna föreläsningar vid KTH i Stockholm och är handledare för doktorander, m fl. vid högskolan.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx