Prestigefyllt pris till Ecolean i designtävling "down under"

PUBLICERAD: 7 maj 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Ecoleans förpackningar för mejeriföretaget Bannister Downs Dairy har vunnit ett prestigefyllt förpacknings- och designpris i Australien.|”Jag vill se mer av Ecoleans förpackningar i våra butikshyllor i framtiden”, säger chefredaktören och utgivaren Lindy Hughson. (Bild PKN Packaging News)

Helsingborgsbaserade Ecolean AB har vunnit ett prestigefyllt förstapris i förpackningstävlingen Australasian Packaging Innovation & Design Awards, som arrangeras i Australien och Nya Zeeland.

Tävlingen innehåller sex olika kategorier och Ecolean vann förstapriset i kategorin ”Accessible Packaging Design Award” där man bedömer och belönar förpackningar som är innovativa, lättöppnade och allmänt användarvänliga. Kategorin är sponsrad av de nyzeeländska och australiensiska motsvarigheterna till svenska Reumatikerförbundet.

Den vinnande flexibla Ecolean-förpackningen används av australiensiska mejeriföretaget Bannister Downs Dairy till företagets sortiment av kylda och pastöriserade produkter. Ecoleans förpackningar är certifierade som lätta att öppna och använda av personer med nedsatt funktion i händer och fingrar.

”Jag vill se mer av Ecoleans förpackningar i våra butikshyllor i framtiden”, säger chefredaktören och utgivaren Lindy Hughson. (Bild PKN Packaging News)

Tävlingen Australasian Packaging Innovation & Design Awards arrangeras av Australian Institute of Packaging i samarbete med förpackningsorganisationen Packaging New Zealand samt med facktidningarna PKN Packaging News och Food & Drink Business som mediapartners. Belönade förpackningar i tävlingen är berättigade att deltaga i den globala förpackningstävlingen World Star.

”Jag har skrivit om Ecolean-förpackningarna, sedan de först lanserades på den australiensiska marknaden, och förutom att de har unika hållbarhetsegenskaper är de lätta, grepp- och hällvänliga och är en välsignelse för människor med nedsatt handfunktion! Jag ser fram emot att se mer av dessa förpackningar i våra butikshyllor i framtiden”, säger Lindy Hughson, chefredaktör och utgivare av PKN Packaging News och Food & Drink Business, i en kommentar.

—————————————————-
OBS! Arrangörerna av Australasian Packaging Innovation & Design Awards använder förkortningen PIDA för sin förpackningstävling. Denna förkortning ska inte förväxlas med svenska BillerudKorsnäs förpacknings- och designtävling PIDA, som står för Packaging Impact Design Award, och som årligen arrangeras i Sverige, Tyskland, Frankrike och Storbritannien.
Årets upplagor av BillerudKorsnäs PIDA är dock inställda pga corona-pandemin. Läs HÄR.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x