Prestigefyllt ”grönt” pris tilldelat svenska Micvac

PUBLICERAD: 28 november 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Micvacs VD Michael Bogdanski, t.v., tar emot utmärkelsen av Andreas Marcetic från Deloitte. (Bild Micvac AB)|Micvacs speciella tillagnings- och förpackningsmetod av kylda färdigrätter har tilldelats utmärkelsen SACCNY-Deloitte Green Award 2018. (Bild Micvac AB)

Svenska livsmedelsteknikföretaget Micvac AB har av Svensk-amerikanska Handelskammaren i New York och globala konsultnätverket Deloitte tilldelats det prestigefyllda priset SACCNY-Deloitte Green Award 2018. Priset delades ut vid en ceremoni i New York i samband med eventet Sustainology Summit 2018.

”Priset är ett erkännande av Micvacs förpackningsmetod, som minskar mängden syntetiska konserveringsmedel i färdiga måltider och förlänger hållbarheten, vilket leder till en friskare och mer hållbar miljö”, säger Andreas Marcetic, partner i Deloitte AB.

Micvac-metoden, där färdigrätterna tillagas och förpackas i en mikrovågstunnel, möjliggör hållbarhetstid på upp till sextio dagar utan konserveringsmedel, att jämföra med den hållbarhet på cirka fem dagar, som är typisk för andra kylda färdigrätter. Metoden är också mycket energieffektiv. Mindre precooking och mindre matlagning i automatiska spisar eller storskaliga industriella apparater leder till besparingar i energi och resurser. Micvac-förpackningarna är dessutom mycket kompakta vilket leder till energibesparingar under transport.

”Denna utmärkelse är en sann milstolpe i Micvacs historia och utveckling. Vi har skapat ett verkligt innovativt system, som ger högkvalitativa och hållbara kylda färdigrätter och vi är glada och hedrade över att få ta emot detta prestigefyllda pris och ser fram emot att fortsätta vårt arbete för att ytterligare utvidga användningen av det innovativa Micvac-systemet”, sade Micvacs VD Michael Bogdanski, som fanns på plats i New York.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x