Prestigefyllt designpris till ”svullen” kaffeburk i metall

PUBLICERAD: 25 februari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Den ”uppsvällda” metallburken för iskaffet Gaya Gold Coffee har vunnit förpackningskategorin i prestigefyllda iF Design Award.

En ”uppsvälld” metallburk för iskaffe, utvecklad och tillverkad i Holland av Trivium Packaging, har tilldelats det prestigefyllda priset iF Design Award. Burken är utvecklad för varumärket Gaya Gold Coffee, som ägs av holländska Concept Drinks.

Företaget Trivium Packaging är det nya namnet på en fusion, som formades hösten 2019 mellan Ardagh Groups division Food & Specialty Metal Packaging och Exal Corporation och där Ardagh äger 43 procent. Trivium Packaging har mer än 50 tillverkningsenheter världen över och större kontor i sex länder i Europa, Asien och Nordamerika.

Den specialdesignade iskaffeburken är tillverkad vid Triviums fabrik i holländska Deventer och den uppsvällda formen har man uppnått genom att med ett tryck på 40 bar utvidga en konventionell cylindrisk burk med 26 procent.

Metallburken för Gaya Gold Coffee är sofistikerat mörkgrön och försedd med guldtryck i topp och botten samt en guldfärgad logotyp på burkkroppen.

Årets upplaga av designtävlingen iF Design Award, som nu är inne på sitt 67:e år, hade lockat inte mindre än 7.288 produkter, lanserade under år 2019. Bidragen bedömdes av sammanlagt 78 internationella domare, vilka inte hade några problem att utse Gaya-burken till vinnare i förpackningskategorin.

”Att Gayas iskaffeburk kunde övertyga domarna visar att högkvalitativa metallburkar, som är funktionella och eleganta, kan uppfylla även de mest krävande kriterierna”, säger Martin de Olde, som är Trivium Packagings chef för marknadsföring och affärsutveckling i Europa.

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620