Prestigefyllt designpris till ”svullen” kaffeburk i metall

PUBLICERAD: 25 februari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Den ”uppsvällda” metallburken för iskaffet Gaya Gold Coffee har vunnit förpackningskategorin i prestigefyllda iF Design Award.

En ”uppsvälld” metallburk för iskaffe, utvecklad och tillverkad i Holland av Trivium Packaging, har tilldelats det prestigefyllda priset iF Design Award. Burken är utvecklad för varumärket Gaya Gold Coffee, som ägs av holländska Concept Drinks.

Företaget Trivium Packaging är det nya namnet på en fusion, som formades hösten 2019 mellan Ardagh Groups division Food & Specialty Metal Packaging och Exal Corporation och där Ardagh äger 43 procent. Trivium Packaging har mer än 50 tillverkningsenheter världen över och större kontor i sex länder i Europa, Asien och Nordamerika.

Den specialdesignade iskaffeburken är tillverkad vid Triviums fabrik i holländska Deventer och den uppsvällda formen har man uppnått genom att med ett tryck på 40 bar utvidga en konventionell cylindrisk burk med 26 procent.

Metallburken för Gaya Gold Coffee är sofistikerat mörkgrön och försedd med guldtryck i topp och botten samt en guldfärgad logotyp på burkkroppen.

Årets upplaga av designtävlingen iF Design Award, som nu är inne på sitt 67:e år, hade lockat inte mindre än 7.288 produkter, lanserade under år 2019. Bidragen bedömdes av sammanlagt 78 internationella domare, vilka inte hade några problem att utse Gaya-burken till vinnare i förpackningskategorin.

”Att Gayas iskaffeburk kunde övertyga domarna visar att högkvalitativa metallburkar, som är funktionella och eleganta, kan uppfylla även de mest krävande kriterierna”, säger Martin de Olde, som är Trivium Packagings chef för marknadsföring och affärsutveckling i Europa.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x